Print Friendly, PDF & Email
3.6/5 - (7 stemmen)

Een perfect hoofdgerecht voor een dinertje: weinig voorbereiding, gemakkelijk te maken, goed te portioneren en toch een feestje op het bord. De pure smaken van de paddenstoelen en de spruiten doen het geweldig samen en met de smaak van de salie in de zachte polenta is het echt een winters en aards gerechtje. Zeker uitproberen!

Wat heb je nodig?
Voor de groenten:
200 gram spruiten (reken 100 gram per persoon)
150 gram gemengde paddenstoelen
2 eetlepels olijfolie
zout en peper

Voor de polenta:
1 kop polenta
4 koppen groentebouillon
3 takjes salie, heel fijn gesneden
½ kop parmezaanse kaas, geraspt (kan ook zonder)
zout en peper

Hoe maak je deze kruidige polenta?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de buitenste bladeren van de spruitjes en verwijder het steeltje van de paddenstoelen. Leg de groenten op een ovenplaat en meng met olijfolie, zout en peper naar smaak. Laat de groenten gedurende 20 minuten roosteren tot ze bruin beginnen te kleuren. Zorg ondertussen dat de geraspte parmezaanse kaas (eventueel) en de fijngesneden salie klaar staan. Breng vervolgens 4 koppen groentebouillon aan de kook, doe de temperatuur omlaag en voeg 1 kop polenta toe. Laat de polenta gedurende 3 minuten onder constant roeren stollen. Haal de pan van het vuur en roer de parmezaanse kaas en de salie door de polenta, voeg zout en peper toe naar smaak. Verdeel de polenta over de borden en bedek met de groenten. Je bent klaar om te serveren!

SERVEERTIP! Als je de warme polenta na het koken verder laat stollen in een kleine kommetjes of koffiekopjes dan kan je ze voor het serveren omdraaien en heb je een mooie vorm!

Bron: Oh My Veggies. Vrolijk vegetarisch en veganistisch kookblog

Summary
Article Name
Kruidige polenta met spruiten en paddenstoelen