Lezersrecept: easy pasta met venkel
3.8 (75%) 8 votes

We kunnen zelf natuurlijk heerlijk koken, maar we worden ook graag geïnspireerd door onze lezers! Vanaf nu delen we daarom regelmatig een recept van jullie. Dit is het lievelingsrecept van Miranda, een enthousiaste hobbykok die mensen in haar omgeving probeert te motiveren om minder of geen
vlees te eten. Om haar recepten te verzamelen is ze de site www.vandaagwatanders.nl begonnen. Vandaag deelt ze met ons het recept voor een eenvoudige, one pot pasta met frisse venkel en porcini.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 350 gr pasta
  • 2 eetl olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 teen knoflook
  • 1 venkelknol
  • 25 gr porcini
  • 200 gr kastanjechampignons
  • 1 bouillontablet (paddenstoelen)
  • flink gemalen peper
  • 2 theel zout
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml room
  • 800 ml water

Hoe maak je de one pot pasta?
Snipper de ui en knoflook. Snijd de venkel in smalle reepjes.
Snijd de porcini zo nodig kleiner, snijd de champignons in plakjes.
Doe alle ingrediënten in een ruime pan en breng aan de kook. Roer af en toe.
Kook in ca. 12-15 minuten je pasta beetgaar.
Je zult zien dat al het vocht is opgenomen en een “smeuïge” saus is geworden.
Rasp tot slot nog lekker veel Parmezaan over de pasta.

Wil je zelf ook een recept met ons delen? Vul dan dit formulier in en wie weet staat jouw recept binnenkort in deze rubriek!

Summary
recipe image
Recipe Name
Lezersrecept: easy pasta met venkel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!