Print Friendly, PDF & Email

We worden regelmatig geïnspireerd door recepten van onze lezers. Laura deelt met ons dit heerlijke recept van gevulde pompoen met pastinaak-geitenkaaspuree. Ze houdt van koken en verrast regelmatig haar vrienden en familie met haar creatieve, vegetarische gerechten. Ook heeft ze een fijne eetclub waar ze de meest fijne gerechten voor elkaar maken en met elkaar delen.

Het recept van deze gevulde pompoen met pastinaak-geitenkaaspurree is 100% vegetarisch en je hoeft er bovendien niet lang voor in de keuken te staan.

Wat heb je nodig?
Voor 2-4 personen
500 gram pastinaak 
1 pompoen (liefst zo’n lichtgroene, maar kan met allemaal)
100 gram geitenkaas
paar takjes tijm of oregano, of andere lekkere kruiden naar wens 
zout-peper 
3 sjalotten
1 puntpaprika
1 teentje knoflook
100 gram cashewnoten

Hoe maak je deze gevulde pompoen met pastinaak-geitenkaaspurree?

  1. Je holt de pompoen uit en bakt deze gaar in de oven. De pastinaak schil je en stoom je zacht. Daarna pureer je het in de keukenmachine (of staafmixer) tot een glad mengsel samen met de (verse) kruiden, verse knoflook en geitenkaas. De zeer fijngesneden sjalotten, paprika en cashews roer je er daarna doorheen. Dit kan ook nog even kort met een paar pulsen van de keukenmachine. 
  2. Dan schep je dit mengsel in de pompoen en doet nog wat extra geitenkaas en cashews on top. Dit zet je nog even terug in de oven. Ook rooster ik soms de pompoenpitten voor erbij, tijdens het koken of een snack de volgende dag.
  3. Overgebleven pastinaak of pompoen kunnen gebruiken om frieten, schijfjes, chips oid van te maken om eventueel mee te dippen en voor erbij. Of maak nog even een dip van Griekse yoghurt/mayonaise en pompoenpitolie!
  4. Als voorgerecht heb ik het gemaakt door van de hals van een flespompoen pizzaatjes te snijden en het hierop te serveren (zie hoofdfoto).

Wil je zelf ook een recept met ons delen? Vul dan dit formulier in en wie weet staat jouw recept binnenkort in deze rubriek!

Summary
Lezersrecept: Gevulde pompoen met pastinaak-geitenkaaspuree
Article Name
Lezersrecept: Gevulde pompoen met pastinaak-geitenkaaspuree
Description
We worden regelmatig geïnspireerd door recepten van onze lezers. Laura deelt met ons dit heerlijke recept van gevulde pompoen met pastinaak-geitenkaaspurree. Ze houdt van koken en verrast het liefste haar vrienden en familie met haar creatieve, vegetarische gerechten.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!