Print Friendly, PDF & Email

Van onze lezeres Anke Besseling hebben wij dit recept voor linzencurry mogen ontvangen. Anke is een studente Culturele antropologie en politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is nu drie jaar vegetariër en houdt wel van een potje koken! Vandaag delen wij haar recept voor linzencurry.

Ingrediënten
Voor 5 personen
200 gram groene linzen
4 á 5 tomaten 
1 ui
3 tenen knoflook 
1 groene en een rode paprika 
courgette 
aubergine 
2 eetlepels kurkuma
1 eetlepel massala 
5 gram verse gemberwortel, fijngesneden
zout 
peper
chilipoeder
evt. Arabisch brood

Bereidingswijze
1. Snijd de ui, knoflook en gember. Doe een beetje olie in een hapjespan en voeg de ui, gember, kurkuma en massala toe. Voeg de knoflook daarna ook toe.
2. Snijd de aubergine, courgette en paprika en voeg de aubergine en courgette vervolgens zsm toe. Doe daarna de paprika samen met de linzen er ook bij.
3. Snijd de tomaten, voeg toe aan de pan en laat langzaam garen. Voeg naar smaak nog wat chilipoeder, kurkuma, massala, zout en peper toe. 
4. Als de groentes goed zijn meegebakken en de smaak naar tevredenheid is, is het klaar! Serveer met Arabisch brood. 

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
Lezersrecept: linzencurry
Article Name
Lezersrecept: linzencurry
Description
Van onze lezeres Anke Besseling hebben wij dit recept voor linzencurry mogen ontvangen. Ze is nu drie jaar vegetariër en houdt wel van een potje koken! Vandaag delen wij haar recept voor vegetarische linzencurry.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!