Print Friendly, PDF & Email

We kunnen zelf natuurlijk heerlijk koken, maar we worden ook graag geïnspireerd door onze lezers! Vanaf nu delen we daarom regelmatig een recept van jullie. Dit is het lievelingsrecept van Hanneke, zij stond al met de wieg in de keuken in het restaurant van haar ouders. Sinds een jaar blogt zij op www.culinea.nl. Ze probeert met haar originele recepten mensen te stimuleren om iets minder vlees te eten.
Vandaag deelt ze met ons het recept voor deze kruidige pastinaaksoep met kurkuma en appel. Pastinaak is vanaf oktober goed verkrijgbaar, maar deze wortel wordt na het oogsten snel slap. Let er met het kopen van de pastinaak op dat deze goed stevig is. Bewaar pastinaken daarom hoogstens 3 dagen en het liefst in een papieren zak in de groente la van de koelkast. Serveer er een lekker stuk bruin brood met roomboter bij en je hebt een complete maaltijd.

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?
Voor de soep:

  • 2 el roomboter
  • 2 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakken
  • 3 cm gember
  • 2 cm verse kurkuma*
  • 1 el garam masala kruiden
  • 500 gr pastinaak
  • 4 appels
  • 1 liter groentebouillon

Voor erbij:

  • 2 el honing
  • 2 appels
  • 2 el roomboter
  • 2 el honing
  • 50 ml slagroom

*Mocht je geen verse kurkuma vinden, gebruik dan 1 eetlepel kurkumapoeder in dit gerecht.

Hoe maak je de pastinaaksoep?
Bak op laag vuur in een grote soeppan de ui en knoflook in de boter en olie.
Schil de gember en kurkuma en rasp deze boven de uien en bak dit met de garam masala nog even mee.
Schil de pastinaak en appels en snijd ze in kleine blokjes. Voeg dit bij de het uienmengsel en bak nog 1 minuutje mee. Schenk dan de bouillon erbij, leg een deksel op de pan en laat op een laag vuurtje ongeveer 25-30 minuten koken tot de pastinaak zacht geworden is.
Schil ondertussen de appels voor de garnering en snijd ze in dunne plakken. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de appels. Voeg de honing toe om ze te karamelliseren.
Pureer de soep met een staafmixer of in een blender, breng op smaak met de honing. Serveer ze in een soepbord, giet er een beetje room over en leg er 3 appelplakken op.

Wil je zelf ook een recept met ons delen? Vul dan dit formulier in en wie weet staat jouw recept binnenkort in deze rubriek!

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Lezersrecept: pastinaaksoep met kurkuma en appel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!