Print Friendly, PDF & Email

We kunnen zelf natuurlijk heerlijk koken, maar we worden ook graag geïnspireerd door onze lezers! Vanaf nu delen we daarom regelmatig een recept van jullie. Dit is het lievelingsrecept van Noortje, de eigenaar van Workout Amsterdam en een echte food- & sport-lover. Zij heeft de juiste balans gevonden tussen sporten en gezond eten, waardoor zij goed in haar vel zit. Speciaal voor De Hippe Vegetariër deelt ze vandaag het recept voor deze pittige groene linzen curry met aubergine. Peulvruchten als linzen zorgen voor een voldaan gevoel en zijn een bron van complexe koolhydraten, eiwitten en vezels. Eventueel kun je er nog geroosterde amandelen aan toevoegen voor een éxtra bite!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 3 eetl olijfolie
  • 1 aubergine in blokjes
  • 1 stengel citroengras in de lengte tot halverwege doorgesneden
  • 1 blik linzen, uitgelekt
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 rode ui, in partjes
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 2 eetl. groene curry pasta
  • 200 gr. spinazie
  • plukje koriander
  • 150 gr. zilvervlies rijst (75gr per persoon)
  • 175 gr. kip van De Vegetarische Slager
  • 50 gr. geroosterde amandelen

Hoe maak je de linzen curry?
1. Pak een koekenpan en bak in de olijfolie de aubergine goudbruin en gaar. Zet weg tot later gebruik.
2. Plet de citroenstengel met de achterkant van een groot mes. Doe deze samen met de linzen in een grote kookpan en voeg de kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten door koken.
3. Verhit 1 el olie in de koekenpan, fruit de ui, rode peper en curry pasta tot de ui zacht is in ongeveer 5 minuten.
4 Bak de kip van De Vegetarische Slager. Schuif naar de zijkant van de pan en laat in het lege gedeelte de spinazie slinken. Verwijder het citroengras en voeg alles bij de linzen.
5. Meng alles goed door elkaar. Bestrooi met koriander, geroosterde amandelen en serveer met zilvervliesrijst!

Wil je zelf ook een recept met ons delen? Vul dan dit formulier in en wie weet staat jouw recept binnenkort in deze rubriek!

Summary
recipe image
Recipe Name
Lezersrecept: Pittige linzen curry met vegetarische 'kip'
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!