Lezersrecept: Romige pikante pompoensoep
3.8 (76%) 5 vote[s]

We kunnen zelf natuurlijk heerlijk koken, maar we worden ook graag geïnspireerd door onze lezers! Vanaf nu delen we daarom regelmatig een recept van jullie. Dit is het lievelingsrecept van Hilde uit Friesland. Al van jongs af aan vind zij het leuk om te koken. De laatste jaren is zij zich steeds meer gaan verdiepen in gezonde voeding en probeert ze steeds minder dierlijke producten te gebruiken. Door te experimenteren bedacht zij deze romige pompoensoep met rode currykruiden.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 pompoen (ongeveer een diameter van 15 cm)
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • Blokje gember ( ongeveer blokje van2 cm)
  • 2 wortels
  • 1 paprika
  • Kokosolie
  • 1 eetlepel bio groentebouillon
  • 1 theelepel rode currypasta
  • 1 liter water
  • Peper en zout

Hoe maak je de pompoensoep?

  1. Snijd de knoflook en gember fijn en snijd de ui in halve ringen.
  2. Bak de knoflook, gember en ui in kokosolie.
  3. Snijd ondertussen de pompoen in blokjes en doe deze ook in de pan.
  4. Snijd vervolgens de wortel en paprika ook in kleine blokjes en bak ook deze voor ongeveer 5 minuten mee.
  5. Voeg vervolgens het water en de bouillon toe. Roer dit goed door en laat het zachtjes koken tot alles gaar is.
  6. Wanneer alles gaar is voeg je de curry pasta toe. Laat dit nog even een paar minuutjes mee koken.
  7. Gebruik vervolgens een staafmixer of blender om de groentes fijn te maken en het geheel tot een gladde soep te maken.
  8. Breng vervolgens zo nodig op smaak met peper en zout

 

Wil je zelf ook een recept met ons delen? Vul dan dit formulier in en wie weet staat jouw recept binnenkort in deze rubriek!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Lezersrecept: Romige pikante pompoensoep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!