Print Friendly, PDF & Email

We worden vaak geïnspireerd door recepten van onze lezers. Deze keer hebben we een recept ontvangen van Birgitte. Zij is dol op koken en beleeft veel plezier aan het creatief bezig zijn in de keuken. Koken is voor haar een uitlaatklep, waarin ze zowel afleiding als plezier vindt. Op haar persoonlijke blog: www.birrsway.wordpress.com deelt Birgitte haar persoonlijke weg, met als doel een gelukkig, gezond en gebalanceerd leven. Deze frisse quinoasalade met mango, cashewnoten en cranberry’s is haar favoriet!

Wat heb je nodig?
Voor 1 persoon
Voor de salade
50 g quinoa
1/2 rode ui
1/2 mango
ijsberg salade (ong. 1/4 krop)
1/2 wortel
2 el cashewnoten
2 el cranberry’s
eventueel: handje tauge

Voor de dressing
2 el balsamico/olijfoliedressing
1 el soja woksaus
klein stukje gember
teentje knoflook
geelwortel/kurkuma
peper

Hoe maak je de quinoa salade?

  1. Kook de quinoa, zoals op de verpakking is aangegeven.
  2. Snijd de sla, doe dit in een kom.
  3. Snijd de wortel en de ui in stukjes en voeg deze bij de salade. Je kunt de wortel ook raspen, maar persoonlijk vind ik iets grotere stukjes lekkerder, dan heb je iets meer van een bite.
  4. Schil de mango en snijd deze in blokjes, ook deze gaat bij de salade. Dan kun je eventueel nog een handje taugé toevoegen. Ik vind dit erg lekker, maar als het niet in de salade zit, mis je het niet heel erg. Dus als je dit niet in huis hebt, geen probleem, je kan het gewoon weglaten.
  5. Voor de dressing: pak een schaaltje en vul deze met de 2el balsamico/olijfolie* en de eetlepel soja woksaus. Heb je geen balsamico/olijfoliedressing? Dit heel makkelijk op te lossen door 1el balsamico sladressing te gebruiken samen met 1el olijfolie. Roer dit even goed door elkaar. Neem nu een teentje knoflook en pers deze fijn (snijden in kleine stukjes kan natuurlijk ook.)
  6. Schil vervolgens de gember en pers ook deze boven het schaaltje met de dressing uit.
  7. Roer de knoflook en de gember even goed door de saus. Voeg wat peper toe naar smaak. Het liefst gebruik ik vers gemalen peper, ik vind het lekker om er nog wat kleine stukje in te hebben.
  8. Als laatste voeg je nog wat geelwortel, ook wel kurkuma toe. Dan roer je alles nog even goed door elkaar en heb je een heerlijke dressing.
  9. Als de quinoa klaar is, kun je deze bij de salade doen. Mix de salade dan even goed door elkaar. Strooi de cashewnoten en cranberry’s over de salade. Sprenkel de dressing over de salade heen.

Tip: Wil je deze salade to-go? Laat de dressing en de noten dan nog even apart. De saus kan de salade een beetje klef of waterig maken als hij lang staat. Dat is zonde. De noten worden ook zacht. Dus voor het optimale genot, kun je de dressing en de noten het best pas toevoegen als je de salade gaat eten.

Als ik deze salade als diner maak, vind ik het ook heel lekker om de vegetarische kipstukcjes van Vivera toe te voegen. Die kruid ik dan met geelwortel en peper. Dan bak ik ze even kort in wat olie in de pan. Heerlijk!

Wil je zelf ook een recept met ons delen? Vul dan dit formulier in en wie weet staat jouw recept binnenkort in deze rubriek!

 

Summary
Lezersrecept: Quinoasalade met mango, cashewnoten en cranberry's
Article Name
Lezersrecept: Quinoasalade met mango, cashewnoten en cranberry's
Description
We worden vaak geïnspireerd door recepten van onze lezers. Deze keer hebben we een recept ontvangen van Birgitte. Zij is dol op koken en beleeft veel plezier aan het creatief bezig zijn in de keuken. Deze frisse quinoasalade met mango, cashewnoten en cranberry's is haar favoriet!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!