Print Friendly, PDF & Email
2.9/5 - (10 stemmen)

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de Mezzes uit de Libanese keuken met het recept voor Adass, een echte Libanese stoofpot met linzen en groenten. Speciaal voor De Hippe Vegetariër van restaurant Nomads!

Adass
In de Libanese keuken worden veel stoofpotten bereid, want daar zijn Libanesen dol op! Adass is een goed gevulde stoof met linzen en groenten. De naam is makkelijk te verklaren: Adass betekent in het Arabisch linzen.

Benodigdheden
– 250 gram linzen
– ¼ winterpeen
– ½ witte ui
– 2 aardappels
– ½ prei
– 1 eetlepel komijn
– 100ml groentebouillon
– 1 citroen, het sap
– olijfolie
– zout en peper


Bereidingswijze
Kook de linzen volgens de verpakking en spoel ze goed af. Snijd de winterpeen, ui en aardappels in blokjes en snijd de prei in smalle reepjes. Fruit de groenten en de komijn, behalve de prei, in een pan met olijfolie op middel hoog vuur en blus het af met wat citroensap. Voeg de bouillon toe en laat het geheel koken totdat de aardappels gaar zijn. Voeg daarna de prei en de gekookte linzen toe en kook nog kort door. Breng op smaak met zout en peper.

Recept van restaurant Nomads

Restaurant Nomads AmsterdamRestaurant Nomads
Restaurant Nomads voelt als een traditioneel Arabisch huis. Alles in Nomads is door het Oosten geïnspireerd: koperen lampen met warm gekleurde stenen en ruwe bronzen schalen waaruit je samen kan eten. In Nomads dineert men, traditiegetrouw, niet aan een tafel. Gasten kunnen plaatsnemen in de ‘Al’Kubbah’ – een nisje waar men bij elkaar kan zitten – of doorlopen naar de ‘Wast ad-der’, een betoverende ruimte met een groot, rond ligbed met stapels kussens. Na binnenkomst worden de gasten verzocht de schoenen uit te trekken en worden de handen – naar goed Arabisch gebruik – gewassen met vers rozenwater. Hierna word je de rest van de avond verwend door Chef-kok Issam Bensaleh die samen met zijn keukenteam, authentieke Arabische gerechten (Mezzes) creëert om samen van te genieten. Het Arabische eten, decor en de beleving maken Nomads tot een andere wereld midden in het centrum van Amsterdam.

Nomads, Rozengracht 133 Amsterdam, 020 344 6401, www.nomads.nl

Summary
recipe image
Recipe Name
Libanees recept voor vegetarische Adass
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 2 Review(s)