Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de Mezzes uit de Libanese keuken met het recept voor Fatouch, een authentieke broodsalade op smaak gebracht met karnemelk. Speciaal voor De Hippe Vegetariër van restaurant Nomads!

Fatouch
Dit gerecht is vernoemd naar een moeder met deze voornaam. Zij zorgde goed voor haar kinderen en maakte altijd een heerlijke salade die zij aten na een hele dag spelen in de warme zon.

Benodigdheden
– 1 zakje gemengde sla
– 1 tomaat
– 2 kleine komkommers
– 8-10 radijsjes
– 1 bosui
– 2 lenteuitjes
– 100ml karnemelk
– geroosterd brood


Bereidingswijze
Snijd de tomaat en komkommers in blokjes. Snijd daarna de radijs, uien en bosui in dunne reepjes. Meng alles door elkaar en breng de salade op smaak met karnemelk, zout en peper. Rooster het brood vlak voordat de salade geserveerd wordt en snijd deze in blokjes. Het geroosterde brood kan op het allerlaatste worden toegevoegd aan de salade. Eet smakelijk!

Recept van restaurant Nomads

Restaurant Nomads AmsterdamRestaurant Nomads
Restaurant Nomads voelt als een traditioneel Arabisch huis. Alles in Nomads is door het Oosten geïnspireerd: koperen lampen met warm gekleurde stenen en ruwe bronzen schalen waaruit je samen kan eten. In Nomads dineert men, traditiegetrouw, niet aan een tafel. Gasten kunnen plaatsnemen in de ‘Al’Kubbah’ – een nisje waar men bij elkaar kan zitten – of doorlopen naar de ‘Wast ad-der’, een betoverende ruimte met een groot, rond ligbed met stapels kussens. Na binnenkomst worden de gasten verzocht de schoenen uit te trekken en worden de handen – naar goed Arabisch gebruik – gewassen met vers rozenwater. Hierna word je de rest van de avond verwend door Chef-kok Issam Bensaleh die samen met zijn keukenteam, authentieke Arabische gerechten (Mezzes) creëert om samen van te genieten. Het Arabische eten, decor en de beleving maken Nomads tot een andere wereld midden in het centrum van Amsterdam.

Nomads, Rozengracht 133 Amsterdam, 020 344 6401, www.nomads.nl

Summary
recipe image
Recipe Name
Libanees recept voor vegetarische Fatouch
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
11stargraygraygraygray Based on 1 Review(s)