Print Friendly, PDF & Email

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Libanese keuken aan bod! Hiervoor gebruiken we het boek Souq: tafels vol mezze van Merijn Tol en Nadia Zerouali.

Dit gerecht kan heel goed het hoofdgerecht van een vegetarische mezze tafel zijn! De gevulde aubergine is goed vullend met de bulghur en heeft een heerlijke smaak door de tomatenpasta en munt.

Ingrediënten
2 witte uien
100 g fijne bulghur
75 g gepelde walnoten
1⁄2 bos verse munt
4 el tomatenpasta
1 el gedroogde munt
1-2 tl isot biber of gerookte pepervlokken
zout
milde olijfolie
3 stevige aubergines
yoghurt

Bereidingswijze
Pel de uien en rasp ze fijn. Meng de ui in een kom met de bulghur. Hak de walnoten fijn. Ris de blaadjes van de takjes munt en snijd ze fjin. Meng de walnoten, munt, tomatenpasta, gedroogde munt en naar smaak wat isot biber en zout door het bulghurmengsel. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en meng tot een smeuïg geheel.

Verwarm de oven voor op 200 ℃ en rooster de aubergines 40 minuten in de oven totdat ze zartgeblakerd zijn en het vruchtvlees zacht is. Halveer de aubergines in de lengte en schep het vruchtvlees eruit (bewaar het voor in een soep of stoof). Vul de aubergines met het bulghurmengsel en bedruppel met wat olie. Bestrooi met wat zout en isot biber en laat ze in het midden van de oven goudbruin en gaar worden.

Sprenkel er voor het serveren nog wat olijfolie over en bestrooi met wat verse muntblaadjes. Lekker met een dot romige yoghurt.

Wat is jouw favoriete mezze? Verras ons met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Souq
Nadia Zerouali & Merijn Tol
€29,95
Fontaine Uitgevers
9789059567221

 

 

Summary
Libanese keuken: gevulde aubergine met bulghur, walnoten en munt
Article Name
Libanese keuken: gevulde aubergine met bulghur, walnoten en munt
Description
Dit gerecht kan heel goed als hoofdgerecht van een vegetarische mezze tafel zijn! De gevulde aubergine is goed vullend met de bulghur en heeft een heerlijke smaak door de tomatenpasta en munt. Het recept komt van het boek Souq: tafels vol mezze van Merijn Tol en Nadia Zerouali.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!