Print Friendly, PDF & Email
4/5 - (7 stemmen)

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de Mezzes uit de Libanese keuken met het recept voor Labneh, een traditionele Libanese yoghurtdip van kruidige hangop. Speciaal voor De Hippe Vegetariër van restaurant Nomads!

Labneh
Labneh is een populaire mezze uit Libanon. Deze romige yoghurtdip van hangop wordt met gevarieerde ingrediënten op smaak gebracht wordt. Ingrediënten die in een Labneh niet mogen ontbreken zijn citroen, munt, olijven sesam en zatar. Het grootste verschil met hangop in Nederland is dat de Libanese versie wordt gegeten als een hartig gerecht met zoute ingrediënten en een goede olijfolie in combinatie met brood.

Benodigdheden
– 1 liter yoghurt
– 2 eetlepels Zatar
– 1 theelepel zout
– 1 teentje knoflook
– half bosje verse oregano
– olijfolie

Optioneel: citroensap, munt, olijven, sesam

 Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine behalve de olijfolie. Pak een vochtige theedoek en leg die op een vergiet. Giet het yoghurtmengsel in de theedoek met daaronder een grote kom en laat het een dag staan. Schep de uitgelekte yoghurt in een bakje en besprenkel met olijfolie. Hoe makkelijk is dit!

Recept van restaurant Nomads

Restaurant Nomads AmsterdamRestaurant Nomads
Restaurant Nomads voelt als een traditioneel Arabisch huis. Alles in Nomads is door het Oosten geïnspireerd: koperen lampen met warm gekleurde stenen en ruwe bronzen schalen waaruit je samen kan eten. In Nomads dineert men, traditiegetrouw, niet aan een tafel. Gasten kunnen plaatsnemen in de ‘Al’Kubbah’ – een nisje waar men bij elkaar kan zitten – of doorlopen naar de ‘Wast ad-der’, een betoverende ruimte met een groot, rond ligbed met stapels kussens. Na binnenkomst worden de gasten verzocht de schoenen uit te trekken en worden de handen – naar goed Arabisch gebruik – gewassen met vers rozenwater. Hierna word je de rest van de avond verwend door Chef-kok Issam Bensaleh die samen met zijn keukenteam, authentieke Arabische gerechten (Mezzes) creëert om samen van te genieten. Het Arabische eten, decor en de beleving maken Nomads tot een andere wereld midden in het centrum van Amsterdam.

Nomads, Rozengracht 133 Amsterdam, 020 344 6401, www.nomads.nl

Summary
recipe image
Recipe Name
Libanees recept voor vegetarisch labneh
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)