Print Friendly, PDF & Email
3.6/5 - (10 stemmen)

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de Mezzes uit de Libanese keuken met het recept voor Tabouleh, een traditionele salade met veel peterselie en bulgur. Speciaal voor De Hippe Vegetariër van restaurant Nomads!

Tabouleh
Tabouleh betekent ‘licht scherp/kruidig’ en komt oorspronkelijk uit de Levant. Het is een salade die als voorgerecht of bijgerecht wordt gegeten in de Arabische eetcultuur. Weliswaar met veel meer kruiden dan hoe wij het in Europa serveren. Tabouleh bestaat uit bulgur, gesneden tomaten, munt, peterselie, uien, bosui of sjalotten overgoten met olijfolie en citroensap. Daarnaast wordt er zout en peper toegevoegd en voor de liefhebber van traditie ook kaneel.

Ingrediënten
voor 3 personen

– 2 bosjes peterselie
– 2 tomaten
– half bosje bosui
– half bosje munt
– 50 gram bulgur
– 1 citroen, het sap
– olijfolie
– peper en zout
– optioneel: kaneel

 

Bereidingswijze
Vaak wordt bulgur gekookt maar dat is niet de bedoeling. Week de bulgur 10 minuten in koud water. Hak vervolgende de peterselie fijn en snijd de tomaten in blokjes. Snijd daarna de bosui en de munt fijn. Meng alles door elkaar en breng op smaak met citroen, (veel) olijfolie, peper, zout en eventueel kaneel.

Recept van restaurant Nomads

Restaurant Nomads AmsterdamRestaurant Nomads
Restaurant Nomads voelt als een traditioneel Arabisch huis. Alles in Nomads is door het Oosten geïnspireerd: koperen lampen met warm gekleurde stenen en ruwe bronzen schalen waaruit je samen kan eten. In Nomads dineert men, traditiegetrouw, niet aan een tafel. Gasten kunnen plaatsnemen in de ‘Al’Kubbah’ – een nisje waar men bij elkaar kan zitten – of doorlopen naar de ‘Wast ad-der’, een betoverende ruimte met een groot, rond ligbed met stapels kussens. Na binnenkomst worden de gasten verzocht de schoenen uit te trekken en worden de handen – naar goed Arabisch gebruik – gewassen met vers rozenwater. Hierna word je de rest van de avond verwend door Chef-kok Issam Bensaleh die samen met zijn keukenteam, authentieke Arabische gerechten (Mezzes) creëert om samen van te genieten. Het Arabische eten, decor en de beleving maken Nomads tot een andere wereld midden in het centrum van Amsterdam.

Nomads, Rozengracht 133 Amsterdam, 020 344 6401, www.nomads.nl

Summary
recipe image
Recipe Name
Libanees recept voor vegetarisch tabouleh
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
1.51star1stargraygraygray Based on 6 Review(s)