Print Friendly, PDF & Email

Vandaag delen wij een favoriet recept uit de oude doos: mandarijn ‘cheesecake’ bites met speculaasbodem! Een lekkere traktatie voor bij de koffie of gewoon als tussendoortje! Ga jij deze no-bake cheesecakejes maken?

Ingrediënten
Voor 1 kleine taart
1 uur en 15 minuten bereidingstijd

Voor de bodem:

10 speculaasjes (ik gebruikte de ‘speculoos’ van Billy’s Farm)
3 eetlepels ahornsiroop

Voor de vulling:
1 avocado
4 eetlepels kokosschaafsel
2 mandarijnen, sap en rasp
2 eetlepels kokossuiker (of 1 eetlepel ahornsiroop)

Voor de garnering:
Beetje kokosschaafsel voor de sier

Bereidingswijze 

  1. Bekleed een kleine springvorm met bakpapier of gebruik minitaartvormpjes.
  2. Vermaal de speculaasjes fijn in een keukenmachine en strooi de kruimels in een kom. Voeg de ahornsiroop toe aan de kom en meng de ingrediënten met behulp van een vork. Stort het mengsel in de springvorm en verdeel en druk aan met een lepel.
  3. Halveer vervolgens de avocado en verwijder de pit. Schep de avocado leeg en snijd deze in grove stukken. Doe de avocado samen met het kokosschaafsel, de rasp en het sap van de mandarijnen en kokossuiker (of ahornsiroop) in een keukenmachine. Pureer totdat er een mousse ontstaat. Proef en voeg naar smaak meer kokosschaafsel, kokossuiker of geraspte mandarijn toe. Verdeel de mousse met een lepel over de koekbodem en zet de springvorm in de diepvries. Laat de taart minimaal 1 uur opstijven.
  4. Haal de taart 10 minuten voor serveren eruit en snijd deze in kleine blokjes. Maak af met wat extra kokosschaafsel.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! We zijn ontzettend benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Mandarijn 'cheesecake' bites met speculaasbodem
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!