De grootste uitdaging is om een zoete traktatie te maken die gezond is. Met deze mandarijn ‘cheesecake’ met speculaasbodem zit je helemaal goed. De ‘cheese’ is namelijk gemaakt van avocado en kokos! Je zult verstelt staan hoe lekker dit groene taartje is.

Wat heb je nodig?
Voor het deeg:
10 speculaasjes (ik gebruikte de ‘speculoos’ van Billy’s Farm)
3 eetlepels ahornsiroop

Voor de vulling:
1 avocado
4 eetlepels kokosschaafsel
2 mandarijnen, sap en rasp
2 eetlepels kokossuiker (of 1 eetlepel ahornsiroop)

Voor de garnering:
Beetje kokosschaafsel voor de sier

Hoe maak je deze ‘Cheesecake’?
Bekleed een kleine springvorm met bakpapier of gebruik minitaartvormpjes. Maal de speculaasjes fijn in de keukenmachine en meng de ahornsiroop erdoor tot zich een bal vormt. Beleg de bodem van je vorm(pjes) ermee en druk aan tot een stevige koek. Pureer vervolgens de avocado en meng in een keukenmachine met het kokosschaafsel, de rasp van de mandarijn, de kokossuiker (of ahornsiroop) en voeg sap van de mandarijn toe tot er een mousse ontstaat. Proef en voeg naar smaak meer kokosschaafsel, kokossuiker of mandarijnrasp toe. Verdeel de mousse over de koekbodem, bestrooi met kokoschaafsel en laat minimaal een uur opstijven in de diepvries. Tien minuten voor serveren eruit halen.

Bron: De Bakparade, fris en fruitig kookblog.

Summary
recipe image
Recipe Name
Mandarijn ‘Cheesecake’ met speculaasbodem
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!