Marley Spoon: gekruide paella uit de oven
Anne Bolten

Marley Spoon: gekruide paella uit de oven

zaterdag 03 februari 2018
In deze drukke maatschappij komt het voor dat je even geen zin hebt om boodschappen te doen en uren in de keuken te staan na een drukke werkdag. Dan is het ideaal als verse ingrediënten en makkelijke, gezonde gerechten gewoon bij je deur worden afgeleverd. Een maaltijdbox van Marley Spoon kan je dan helpen door een bezoekje aan de supermarkt te besparen en bovendien hoef je niet elke dag te brainstormen wat je gaat koken. Wij mogen van Marlew Spoon het recept delen van deze makkelijke vegan & glutenvrije paella uit de oven.

Marley Spoon: Deze eigenwijze paella ademt de sferen van een zonovergoten vakantie in het prachtige Spanje. Tijdens het bereiden van dit magnifieke recept is roeren uit den boze. “We maken geen risotto!” aldus de Spaanse ‘madres’. Laat het ze niet horen, want wij bakken de paella niet op het fornuis, maar in de oven. Gemakkelijk en snel, en afgetopt met sappige vleestomaten en verse kruiden voor een explosie aan smaak.

Ingrediënten
Voor 3-4 personen
1 teen knoflook
1 gele ui
70 g tomaten puree
5 g paprikapoeder, gerookt
200 g Carnaroli rijst (verkrijgbaar bij Jumbo)
0.3 g gemalen saffraan
20 g platte peterselie
1 blokje groente bouillon
700 g vleestomaten (ca. 2 grote)

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten voorbereiden: Verwarm de oven voor op 210°C hetelucht/230°C. Halveer de ui, pel en snipper fijn. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de vleestomaten in ca. 1 cm dikke parten.



  1. Bouillon maken: Breng 650 ml water aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer om op te laten lossen.



  1. Paella starten: Verhit een grote, ronde ovenbestendige hapjespan op middelhoog vuur. Indien je deze niet hebt, kun je een grote koekenpan gebruiken. Voeg 1 el olijfolie met de ui en een snuf zout toe en bak de ui in 3 minuten glazig.



  1. Rijst bakken: Voeg de gemalen saffraan, 1/2 van het gerookte paprikapoeder, tomatenpuree en knoflook toe en bak 1 min mee. Doe dan de risottorijst erbij en bak 2 min tot de korrels glazig zijn. Breng op smaak met peper en evt. meer zout en gerookt paprikapoeder. Neem de pan van het vuur.

  2. Paella bakken: Voeg de bouillon aan de pan toe en leg de tomaten in een cirkelpatroon bovenop de rijst. Plaats de pan voorzichtig in de oven en bak 20-25 min totdat de rijst gaar is. Zet daarna de oven uit en laat de pan nog 5 min staan. Alternatief: doe rijst met bouillon in een ronde ovenschaal en leg de tomaten er op dezelfde wijze op.

  3. Peterselie snijden: Pluk intussen de blaadjes van de peterselie en hak ze grof. Bestrooi de paella met de gehakte peterselie.



  • 30 tot 40 minuten

  • eenvoudig

  • Calorieën 535 kcal, Vet 10.1 g, Eiwit 13.0 g,Koolhydraten 93.0


Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

 


 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.