Mediterrane bulgur met verse kruiden en yoghurt
Anne Bolten

Mediterrane bulgur met verse kruiden en yoghurt

zaterdag 30 september 2017
We kunnen zelf natuurlijk heerlijk koken, maar we worden ook graag geïnspireerd door onze lezers! Vanaf nu delen we daarom regelmatig een recept van jullie. Dit is het lievelingsrecept van Liesbeth, een flexitariër die kookt met veel groenten, graag gezond eet en ten volle geniet van de natuur binnen- en buitenshuis. Deze voedzame bulgur met frisse groenten en verse kruiden is haar specialiteit!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 150 gram bulgur

  • 4 tomaten

  • 1/2 komkommer

  • 1 aubergine

  • 1 courgette

  • 1 tl komijn

  • 1 tl kurkuma

  • 1 tl momsterdzaadjes

  • Koriander

  • Munt

  • Bieslook

  • Peterselie

  • Waterkers

  • Scheut sojasaus

  • 2 el Effi mayonnaise

  • 3 el Griekse yoghurt

  • Peper

  • Olijfolie


Hoe maak je deze bulgur met tomaat en komkommer?

  1. Bereid de bulgur zoals op de verpakking.

  2. Snijdt 2 tomaten en de komkommer in kleine blokjes.

  3. Snijdt de verse kruiden in fijne snippers.

  4. Mix de tomaat, komkommer en bulgur met komijn, koriander, kurkuma, munt en scheut sojasaus.

  5. Snijdt de courgette, aubergine en overige 2 tomaten plakjes en gril beide kanten in een grillpan met een beetje olijfolie.

  6. Verdeel de bulgur met groenten en kruiden over de borden en plaats hierop de gegrilde schijfjes aubergine, courgette en tomaat.

  7. Maak een sausje van sausje van de effi mayonnaise, Griekse yoghurt en een arsenaal aan kruiden: bieslook, munt, peterselie, peper, kurkuma, mosterdzaadjes - gemaakt op gevoel.

  8. Decoreer de borden met wat waterkers.


Wil je zelf ook een recept met ons delen? Vul dan dit formulier in en wie weet staat jouw recept binnenkort in deze rubriek!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.