Noedelsoep met paddenstoelen, Chinese kool en omelet reepjes
Hedwig Zeinstra

Noedelsoep met paddenstoelen, Chinese kool en omelet reepjes

vrijdag 08 juli 2016
Voor iedereen die dol is op gerechten met een Aziatische tintje is dit gerecht een echte aanrader! De heldere noedelsoep heeft een typisch Aziatische smaak door de vele groenten en kruiden en door te variëren met de hoeveelheid rode peper kan je zelf besluiten hoe pittig je de noedelsoep laat smaken. Geschikt als lunch en als avondmaaltijd!

Wat heb je nodig?
1 stuk gember
1 rode peper
4 tenen knoflook
200 gram wortel
1,5 venkel
Olie om te bakken
1,5 liter water
3 blokjes bouillon
1 ster anijs
1 Chinese kool
1 bosje lente ui
1 bakje champignons
6 eieren
125 gram noedels
Peper & zout naar smaak

Hoe maak je deze noedelsoep?
Leg de gember op een houten plank en mep deze met een grote zware koekenpan flink plat. Doe hetzelfde met de helft van de rode peper en de knoflook. Snij de wortel in dunne halve maantjes. Snij de venkel in stukjes. Verhit wat olie in een soeppan met dikke bodem en fruit daarin de gember, de knoflook (verwijder het schilletje) en de peper tot dat de geuren lekker vrijkomen. Voeg dan de wortel en venkel toe en fruit even mee. Doe dan het water, de bouillon blokjes en de steranijs erbij en breng aan de kook. Snij ondertussen de Chinese kool in dunne reepjes en voeg toe aan de bouillon. Snij nu de lente ui in ringetjes en voeg toe (bewaar wat voor de garnering). Kook de soep nu circa 10 minuten. Snij ook de paddenstoelen in plakjes. Snij de andere helft van de rode peper in ringetjes en zet die in een bakje op tafel, samen met de overige ringetjes lente ui. Kluts de eieren en meng met peper en zout. Bak 2 mooie dunne omeletten (bij 4p). Rol de omeletten op en snij in dunne plakjes. Doe in een schaaltje en zet op tafel. Check of de wortel gaar is en voeg dan de noedels en de champignons toe en breng weer aan de kook. Kook nog circa 3 minuten. Breng als nodig op smaak met peper en zout. Serveer de soep direct en laat iedereen zelf omelet repen in de soep doen.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Wij zijn ontzettend benieuwd!

1 Reacties

Nadat ik dinsdag deze noodle soep had gevonden op je website, vandaag ook de courgette pasta gemaakt. Allebei ontzettend lekker. De soep was lekker en goed gevuld. Een beetje pittig met een half pepertje wat ik niet had verwacht. En door het gebruiken van minder zoute bouillon achteraf toch nog was sojasaus toegevoegd. Ik kon alleen nergens vinden voor hoeveel personen het recept was. Misschien heb ik eroverheen gekeken. Ik heb er met 3 personen van gegeten en nog 4 porties in de diepvries kunnen doen. Dus daar kan ik nog lekker van genieten binnenkort ;)

12:13 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.