Print Friendly, PDF & Email

Voor iedereen die dol is op gerechten met een Aziatische tintje is dit gerecht een echte aanrader! De heldere noedelsoep heeft een typisch Aziatische smaak door de vele groenten en kruiden en door te variëren met de hoeveelheid rode peper kan je zelf besluiten hoe pittig je de noedelsoep laat smaken. Geschikt als lunch en als avondmaaltijd!

Wat heb je nodig?
1 stuk gember
1 rode peper
4 tenen knoflook
200 gram wortel
1,5 venkel
Olie om te bakken
1,5 liter water
3 blokjes bouillon
1 ster anijs
1 Chinese kool
1 bosje lente ui
1 bakje champignons
6 eieren
125 gram noedels
Peper & zout naar smaak

Hoe maak je deze noedelsoep?
Leg de gember op een houten plank en mep deze met een grote zware koekenpan flink plat. Doe hetzelfde met de helft van de rode peper en de knoflook. Snij de wortel in dunne halve maantjes. Snij de venkel in stukjes. Verhit wat olie in een soeppan met dikke bodem en fruit daarin de gember, de knoflook (verwijder het schilletje) en de peper tot dat de geuren lekker vrijkomen. Voeg dan de wortel en venkel toe en fruit even mee. Doe dan het water, de bouillon blokjes en de steranijs erbij en breng aan de kook. Snij ondertussen de Chinese kool in dunne reepjes en voeg toe aan de bouillon. Snij nu de lente ui in ringetjes en voeg toe (bewaar wat voor de garnering). Kook de soep nu circa 10 minuten. Snij ook de paddenstoelen in plakjes. Snij de andere helft van de rode peper in ringetjes en zet die in een bakje op tafel, samen met de overige ringetjes lente ui. Kluts de eieren en meng met peper en zout. Bak 2 mooie dunne omeletten (bij 4p). Rol de omeletten op en snij in dunne plakjes. Doe in een schaaltje en zet op tafel. Check of de wortel gaar is en voeg dan de noedels en de champignons toe en breng weer aan de kook. Kook nog circa 3 minuten. Breng als nodig op smaak met peper en zout. Serveer de soep direct en laat iedereen zelf omelet repen in de soep doen.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Wij zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Noedelsoep met paddenstoelen, Chinese kool en omelet reepjes
Published On
Average Rating
1.51star1stargraygraygray Based on 2 Review(s)