Print Friendly, PDF & Email

Het is alweer dag 3 van de Nationale Week Zonder Vlees. We delen iedere dag van deze bijzondere week twee recepten met verschillende vegetarische eiwitbronnen. Vandaag is het o.a. de beurt aan het ei. Lees hieronder meer over deze eiwitbron én vind het recept van deze prachtige eggwrap met spinazie, hüttenkäse en tomaat!

Vegetarische eiwitbron: eieren
Een goede bron van eiwitten zijn eieren. Ei zit vol met eiwit, ijzer en vitamines die belangrijk zijn voor vegetariërs. In tegenstelling tot de andere eiwitbronnen die we deze week bespreken, is ei een dierlijk product. Wel zijn er eieren te koop met een biologisch en een beter leven keurmerk. Wij kiezen er daarom wel voor om ei in sommige gerechten te gebruiken.

Ingrediënten
voor 1 persoon
2 eieren
scheutje melk naar keuze
100 gram hüttenkäse
30 gram spinazie
50 gram snoep- of cherrytomaten
½ avocado
peper en zout
1 el olijfolie

Bereidingswijze 

  1. Klop de eieren los in een kom, voeg hier een scheutje melk aan toe en doe er een snufje peper en zout doorheen.
  2. Zet een grote koekenpan met olijfolie op het vuur. Het is fijn om een grote koekenpan te pakken, zodat de wrap wat dunner wordt!
  3. Bak de wrap op middelhoog vuur gaar in de pan met een deksel erop.
  4. Snijd de tomaatjes doormidden en de avocado in partjes.
  5. Vul de wrap door eerst een hand spinazie, dan de hüttenkäse en als laatst de tomaat en avocado erin te doen.
  6. Vouw of rol de wrap op en je hebt een lekkere, voedzame lunch!

Heb jij deze eggwrap gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
WZV: eggwrap met spinazie, hüttenkäse en tomaat
Published On
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!