Gebakken rijst met gemarineerde tofu
Sammie Eslamimoghaddam

Gebakken rijst met gemarineerde tofu

zondag 15 maart 2020
Vandaag is het dag 7 van de Nationale Week Zonder Vlees: helaas alweer de laatste dag. We hopen dat we jullie deze week hebben mogen inspireren en wellicht gemotiveerd hebben wat vaker te kiezen voor vega. Het is tijd voor ons laatste NWZV (nationale week zonder vlees) recept: gebakken rijst met gemarineerde tofu!

Ingrediënten
voor 4 personen
voor de gemarineerde tofu
375 gram tofu, in blokjes
3 cm gember
5 el ketjap
2 teentjes knoflook
peper en zout

voor de rijst
4 eieren
3 bosuitjes
1 stronk paksoi
200 gram geraspte wortel
1 gele paprika
4 el sojasaus
1 tl 5 spice
300 gram rijst
1 limoen
2 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Snijd de tofu in kleine blokjes, rasp de gember en hak deze fijn. Pers de knoflook en meng vervolgens alle ingrediënten voor de gemarineerde tofu (inclusief de tofu) door elkaar en laat dit ongeveer een half uurtje afgedekt in de koelkast staan.

  2. Kook in dit halfuurtje alvast de rijst volgens de verpakking en laat dit afkoelen.

  3. Snijd de bosui in ringen, de paksoi in reepjes, de paprika in blokjes en rasp de wortel. 

  4. Houd een vierde van de bosui apart voor de garnering.

  5. Verhit een wokpan op het vuur met olijfolie en bak de tofublokjes kort op hoog vuur.

  6. Zet het vuur iets lager en bak de paprika, bosui en wortel mee. 

  7. Verdeel de groentes naar de zijkanten van de pan en maak het midden vrij. Breek hierin de eieren en roer dit tot roerei. Wanneer dit stevig is, kan het weer gemixt worden met de groentes. 

  8. Voeg de rijst en de paksoi toe en bak dit 2 minuten mee. 

  9. Voeg de sojasaus en 5 spice toe en roer dit er goed doorheen. 

  10. Verdeel het gerecht over 4 borden, sprenkel er limoen overheen en verdeel de apart gehouden bosui. 


Heb jij dit recept gemaakt? Hoe is jouw Week Zonder Vlees verlopen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.