Print Friendly, PDF & Email

Het is bijna zover, de Nationale Week Zonder Vlees gaat op 8 maart van start! Ga jij met ons de uitdaging aan om een weekje geen vlees te eten? Of misschien eet je al vegetarisch, en kan je vrienden en familie uitdagen om de vegetarische keuken te ontdekken. Dat gaat zeker lukken met deze overheerlijke vegetarische recepten, die wij speciaal hebben bedacht voor deze bijzondere week! Vandaag delen wij een (hart)verwarmend recept voor gekarameliseerde bospaddenstoelen met pastinaakpuree en geitenkaas!

Ingrediënten
4 personen
400 g paddenstoelenmix
4 el balsamicoazijn
1 rode ui
10 g tijm
600 g pastinaak
200 g spinazie
200 g aardappels
100 ml plantaardige kookroom
200 g geitenkaas
peper en zout

Bereidingswijze
Voor de gekarameliseerde paddenstoelenmix
1. Halveer de paddenstoelen en snijd de rode ui in ringen. Verhit ondertussen een pan met een beetje olie erin en bak vervolgens de ui kort tot hij glazig is.
2. Bak de paddenstoelen 5-8 minuten mee. Voeg als laatst de spinazie toe. Blus de paddenstoelen, spinazie en ui af met de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

Voor de pastinaakpuree
1. Schil de pastinaak en aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook de aardappel met de pastinaak circa 20 minuten in water met zout. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.
2. Giet de pastinaak en aardappel af. Voeg de tijm en plantaardige kookroom toe en stamp met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3. Schep op de borden de gekarameliseerde paddenstoelen op de puree en garneer met de geitenkaas en overgebleven tijm.

Heb jij dit recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Gekarameliseerde bospaddenstoelen met pastinaakpuree & geitenkaas
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)