Print Friendly, PDF & Email

Voor ons tweede NWZV (nationale week zonder vlees) recept van de dag gaan we aan de slag met de vegetarische eiwitbron ei. En omdat het weekend is gaan we natuurlijk voor gemak. Vandaag maken we een eenpansgerecht: groene Shakshuka met geitenkaas, avocado en pita!

Ingrediënten
voor 4 personen
4 (volkoren) pitabroodjes
3 avocado’s
150 gram spinazie
150 gram zachte geitenkaas schijfjes
8 eieren
1 el harissa
80 gram pistachenoten
100 ml water
peper
1 el olijfolie 

Bereidingswijze 

  1. Pureer de avocado’s in een keukenmachine, voeg hier de harissa en de helft van de spinazie beetje bij beetje aan toe. Om de juiste dikte te krijgen, voeg je beetje bij beetje water toe totdat het een mooie saus is. 
  2. Zet een koekenpan of andere diepe pan op het vuur met olijfolie en bak hier een minuut de rest van de spinazie in op. 
  3. Verdeel vervolgens het avocado mengsel hier overheen en maak hier putjes in voor de eieren. Breek voorzichtig de eieren boven de gemaakte putjes.
  4. Verbrokkel de geitenkaas en verdeel dit ook over de pan.
  5. Doe een deksel op de pan en laat dit ongeveer 10 minuten pruttelen op laag vuur.
  6. Rooster ondertussen de pistachenoten kort in een aparte pan en bak de pitabroodjes af zoals op de verpakking beschreven staat. 
  7. Wanneer de eieren klaar zijn, voeg je peper toe aan de pan en verdeel je de pistachenoten eroverheen.
  8. Serveer het gerecht samen met de pitabroodjes!

Wat vond jij van dit eenpansgerecht? Heb je zelf nog een lekker vega eenpansrecept liggen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
NWZV: groene Shakshuka met geitenkaas, avocado en pita
Published On
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 5 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!