Het is bijna zover, de Nationale Week Zonder Vlees gaat op 8 maart van start! Ga jij met ons de uitdaging aan om een weekje geen vlees te eten? Of misschien eet je al vegetarisch, en kan je vrienden en familie uitdagen om de vegetarische keuken te ontdekken. Dat gaat zeker lukken met deze overheerlijke vegetarische recepten, die wij speciaal hebben bedacht voor deze bijzondere week! Vandaag delen wij een heerlijk kleurrijk recept: groente tortilla’s met refried beans en salsa!
Ingrediënten
4 personen
4 grote groente tortilla’s
400 g kidneybonen
1 rode ui
1 blikje tomatenpuree
1 tl komijn
2 tl paprikapoeder
2 tl knoflookpoeder
200 g geraspte kaas
400 g ijsbergsla
peper en zout, naar smaak
Voor de salsa
1 mango
3 jalapeños
1 limoen
2 tomaten
10 g verse koriander
1 rode ui
Bereidingswijze
- Zet de keukenmachine klaar en maal hierin de helft van de kidneybonen met een beetje vocht uit het blik. Voeg hier vervolgens de komijn, paprikapoeder en knoflookpoeder aan toe en blend dit goed. Daarna kunnen de rest van de bonen erbij gemixt worden.
- Snijd de rode ui. Verhit een pan met een beetje olie en fruit hierin de rode ui. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze 1 à 2 minuten licht meebakken. Voeg het bonenmengsel toe en prak het geheel met een spatel fijn in de pan.
- Laat het geheel nog 5 minuten bakken in de pan zodat alle smaken goed bij elkaar komen. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.
- Snijd de mango, jalapeños, tomaten en ui in fijne blokjes en meng dit in een bakje. Snijd de verse koriander fijn en voeg toe. Knijp daarna nog wat limoensap over de salsa heen.
- Als de refried beans klaar zijn, kan je de groente tortilla hiermee insmeren. Strooi er wat kaas en ijsbergsla overheen. Voeg ten slotte wat salsa toe aan de tortilla’s.
Heb jij deze groente tortilla’s gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!






Wij hebben vanavond heerlijk zitten smullen . De salsa was ook lekker fris met de mango erdoor. Zelfgemaakte refried beans had ik nog nooit gemaakt maar ik ga het nooit meer uit blik eten. Dit gerecht zal hier vaker op tafel komen.