Het is bijna zover, de Nationale Week Zonder Vlees gaat op 8 maart van start! Ga jij met ons de uitdaging aan om een weekje geen vlees te eten? Of misschien eet je al vegetarisch, en kan je vrienden en familie uitdagen om de vegetarische keuken te ontdekken. Dat gaat zeker lukken met deze overheerlijke vegetarische recepten, die wij speciaal hebben bedacht voor deze bijzondere week! Vandaag delen wij een lekker recept voor ovengroente met gnocchi, hazelnoten en basilicumdressing!
Ingrediënten
4 personen
350 g spruitjes
400 g pompoen
1 rode ui
1 paprika
3 tl paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
zout en peper
olijfolie
95 g hazelnoten
500 g gnocchi
Voor de pesto
15 g basilicum
1 teentje knoflook
½ citroen, het sap
100 ml extra vergine olijfolie
70 g cashewnoten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 ℃. Halveer de spruitjes en snijd de pompoen, paprika en ui in blokjes. Verspreid de groenten over een ruime bakplaat en strooi hierover de paprika- en knoflookpoeder. Voeg peper en zout toe naar smaak.
2. Voeg nu een flinke scheut olijfolie aan de groenten toe zodat alles goed bedekt is met de olie.
3. Zet de bakplaat in de oven voor 20 minuten op 200 ℃. Schep de groenten halverwege om.
4. Maak tijdens het garen van de groenten de gnocchi volgens de instructies op de verpakking klaar, en rooster de hazelnoten tot ze goudbruin gekleurd zijn.
5. Neem de basilicum, cashewnoten, knoflook en het sap van een halve citroen en doe dit in een keukenmachine. Voeg 100 ml extra vergine olijfolie toe en blend tot een fijne massa. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.
6. Als de groenten klaar zijn, kan de gnocchi door de groentemix gehusseld worden en nog 10-15 minuten worden meegebakken in de oven. Garneer met de basilicumdressing en geroosterde hazelnoten.
Heb jij dit recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!






Dag Danielle en andere lezers,
Je kunt de gnocchi in plaats van ze te koken ook gewoon in de oven meebakken, ze worden dan lekker krokant. Ik maak meestal een versie met gnocchi, tomaatjes, courgette, basilicum, pesto en pijnboompitten (of wat er toevallig in huis is).
Ik denk dat het recept oorspronkelijk ook zo bedoeld was. Het heet ten slotte Ovengroente met gebakken gnocchi, hazelnoten en basilicumdressing 🙂
Hi Jana,
Bedankt voor je opmerking! Dit zullen we aanpassen in het receptuur 🙂