Print Friendly, PDF & Email

Het is vandaag dag 7 van de Nationale Week Zonder Vlees: helaas alweer de laatste dag. We hopen dat we jullie deze week hebben mogen inspireren en wellicht gemotiveerd hebben wat vaker te kiezen voor vega. Het is tijd voor onze laatste twee NWZV (nationale week zonder vlees) recepten. Te beginnen met: paddenstoelen met zeezoutboter en tijm op toast. Simpel, maar super lekker!

Ingrediënten
voor 4 personen
8 volkoren boterhammen
600 gram champignons
5 takjes tijm
1 teentje knoflook
40 gram roomboter
(zee)zout
2 el olijfolie

Bereidingswijze 

  1. Snijd de champignons doormidden en pers het teentje knoflook.
  2. Zet een pan op het vuur met olijfolie en bak hier de champignons met knoflook in totdat ze goudbruin zijn.
  3. Voeg op het laatst de tijm toe en bak dit nog een minuutje mee.
  4. Rooster de boterhammen in een broodrooster, pan of oven.
  5. Doe de roomboter in een bakje en voeg hier het zeezout aan toe, prak dit goed en meng zodat het zout goed verdeeld is.
  6. Smeer de zeezoutboter op de toast en verdeel hier het champignonmengsel overheen.

Heb jij deze toast met paddenstoelen gemaakt? Of wellicht een ander NWZV (nationale week zonder vlees) recept? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
NWZV: paddenstoelen met zeezoutboter en tijm op toast
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!