Print Friendly, PDF & Email

Het is bijna zover, de Nationale Week Zonder Vlees gaat op 8 maart van start! Ga jij met ons de uitdaging aan om een weekje geen vlees te eten? Of misschien eet je al vegetarisch, en kan je vrienden en familie uitdagen om de vegetarische keuken te ontdekken. Dat gaat zeker lukken met deze overheerlijke vegetarische recepten, die wij speciaal hebben bedacht voor deze bijzondere week! We beginnen de receptenreeks met shakshuka met feta, avocado & zuurdesembrood!

Ingrediënten
4 personen
6 eieren
1 avocado
2 uien
200 g feta
800 g tomatenblokjes
2 zoete puntpaprika’s
250 ml groentebouillon
2 tl chili flakes
sap van 1 citroen
15 g platte peterselie
1 zuurdesembrood
snuf zout

Bereidingswijze

1. Halveer de zoete puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in blokjes. Snipper vervolgens de ui en fruit deze ca. 5 minuten samen met de paprika in een diepe steelpan met olijfolie.
2. Voeg de tomatenblokjes en 250 ml groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Roer af en toe. Breng op smaak met de chili flakes en eventueel een snufje zout.
3. Maak 6 kuiltjes in de saus en breek boven elk kuiltje een ei. Dek de pan af met een grote deksel of aluminiumfolie en laat de eieren in 10 minuten op laag vuur stollen. Hak ondertussen de platte peterselie fijn en pers de citroen uit in een schaaltje.
4. Serveer de shakshuka met een paar flinke stukken zuurdesembrood en de platte peterselie. Verkruimel de feta over de shakshuka. Besprenkel het gerecht met het citroensap en garneer met plakjes avocado.

Heb jij deze shakshuka gemaakt? Wat is jouw favoriete vegetarische gerecht? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Shakshuka met feta, avocado & zuurdesembrood
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
11stargraygraygraygray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!