Print Friendly, PDF & Email

Tijd voor ons tweede Week Zonder Vlees recept van vandaag: spaghetti bolognese met vega gehakt! Een echte klassieker. Vandaag laten wij jullie zien hoe je dit gerecht gemakkelijk zelf kan maken! Zo lekker, je zult het ‘echte’ gehakt niet missen. Eerst vertellen we je iets over de vegetarische eiwitbron van vandaag: kant-en-klare vleesvervangers.

Vegetarische eiwitbron: vleesvervangers
Kant-en-klare vleesvervangers zijn echte smaakmakers die ons leven lekkerder, leuker en makkelijker maken. Zo is er tegenwoordig enorm veel keus en kan je als vegetariër gewoon meedoen met de barbecue. Doorgaans bevatten vleesvervangers veel zout, maar door goed de achterkant van de verpakking te lezen, kun je hierop letten.

Ingrediënten
voor 4 personen
300 gram spaghetti
1 prei, in halve ringen
200 gram vegetarisch gehakt
90 gram rucola
1 el olijfolie

voor de saus
20 gram verse Italiaanse kruiden (basilicum, tijm, salie)
800 gram tomaten, gehalveerd
3 teentjes knoflook
5 zongedroogde tomaten, uitgelekt
1 el olijfolie

Bereidingswijze 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten doormidden en verdeel met de knoflook en verse kruiden over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel dit met de olijfolie en rooster 20 minuten in de oven.
  2. Nadat je de bakplaat uit de oven hebt gehaald, laat je het geheel afkoelen tot het lauwwarm is. Doe het geheel, inclusief het vocht van de tomaten, in een keukenmachine samen met de zongedroogde tomaten en mix tot een gladde massa.
  3. Kook de pasta daarna volgens de verpakking gaar.
  4. Was de prei en snijd deze in dunne halve ringen.
  5. Zet vervolgens een koekenpan op het vuur met olijfolie, bak hierin kort de prei en voeg na ongeveer 2 minuten het vegetarisch gehakt toe. Bak dit nog ongeveer 4 minuten mee.
  6. Hierna kan de saus aan de pan worden toegevoegd. Breng de saus eventueel op smaak met wat peper en zout. 
  7. Verdeel de pasta over de borden en schep hier de saus overheen. Om het af te maken, kun je over elk bord nog een handje rucola strooien.

Heb jij vanavond genoten van een bordje spaghetti bolognese met vega gehakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
WZV: spaghetti bolognese met vega gehakt
Published On
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!