Print Friendly, PDF & Email

Het is bijna zover, de Nationale Week Zonder Vlees gaat op 8 maart van start! Ga jij met ons de uitdaging aan om een weekje geen vlees te eten? Of misschien eet je al vegetarisch, en kan je vrienden en familie uitdagen om de vegetarische keuken te ontdekken. Dat gaat zeker lukken met deze overheerlijke vegetarische recepten, die wij speciaal hebben bedacht voor deze bijzondere week! Vandaag delen wij een smaakvol recept voor sticky gember tempeh met bimi en kokosrijst!

Ingrediënten
4 personen
250 g tempeh
50 g gember
4 el sojasaus
3 el agavesiroop
1 rode peper
2 teentjes knoflook
200 g bimi
2 lente-uien
1 blik (400 ml) kokosmelk
300 g basmatirijst

Bereidingswijze
1. Snijd de tempeh in blokjes. Rasp de gember en snijd de rode peper zonder zaadlijst fijn. Pak een ruime bowl en maak hierin de marinade van agavesiroop, gember, sojasaus en de rode peper. Voeg de tempehblokjes bij de marinade en laat dit 30 minuten staan.
2. Breng ondertussen een pan met een klein laagje water aan de kook met de kokosmelk en kook hierin de basmatirijst gaar zoals op de verpakking beschreven staat. Ondertussen goed doorroeren zodat de rijst niet blijft vastplakken aan de bodem.
3. Verhit een pan met olie en voeg hier de bimi aan toe. Wok de bimi 5 minuten op hoog vuur en bak de knoflook op het eind nog 1 minuut mee.
4. Als de tempeh de marinade goed heeft opgenomen, verhit je een aparte pan met olie. Bak de tempeh hierin totdat ‘ie lekker knapperig is.
5. Pak nu een mooi groot bord en schep hierop de kokosrijst, bimi, tempeh en garneer met wat lente-ui.

Heb jij dit recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Sticky gember tempeh met bimi & kokos rijst
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!