Print Friendly, PDF & Email

Het is alweer dag 5 van de Nationale Week Zonder Vlees. We beginnen deze dag met een sushi burrito! Deze burrito is niet alleen onwijs lekker, hij is ook nog eens heel geschikt om mee naar werk of school te nemen. Wikkel de burrito in wat aluminiumfolie en geniet van een heerlijk vegetarische lunch tijdens de Week Zonder Vlees!

Ingrediënten
voor 4 sushi burrito’s
4 nori vellen
300 gram sushirijst
3 el rijstazijn
1 mango in reepjes
1 avocado in plakjes
½ komkommer in reepjes
100 gram wortel julienne
3 el mayonaise
1 tl wasabi
sojasaus (om te dippen) 

extra nodig:
bamboe matje 

Bereidingswijze

  1. Kook de sushirijst volgens de verpakking, roer hier de rijstazijn doorheen en laat het goed afkoelen.
  2. Snijd de vullingen in dunne reepjes (ideaal voor restjes)!
  3. Meng de mayonaise met de wasabi in een klein schaaltje.
  4. Leg een nori vel op een bamboe matje en bestrijk dit met ¼ van de sushirijst, zorg ervoor dat je aan de boven- en onderkant een centimeter over laat.
  5. Smeer een lepel wasabimayonaise in de lengte over de rijst.
  6. Verdeel de vulling in een rechte lijn over de rijst. 
  7. Rol vervolgens met behulp van het matje de burrito strak op. 
  8. Snijd vervolgende de burrito schuin doormidden. Serveer eventueel met sojasaus.

Heb jij deze burrito mee naar werk of school genomen? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
NWZV: sushi burrito
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!