Print Friendly, PDF & Email

Het is tijd voor ons tweede NWZV (nationale week zonder vlees) recept van vandaag! We hebben een heerlijk Mexicaanse recept met peulvruchten voor je. Dit recept belooft veel geklier en plezier aan de keukentafel: taco’s met linzen, avocado en salsa!

Ingrediënten
voor 4 personen
8 tacoschelpen
400 gram linzen (blik)
1 aubergine
400 gram tomatenblokjes (blik)
2 rode uien
2 teentjes knoflook
80 gram geraspte kaas
2 avocado’s
1 tl paprikapoeder
2 tl komijnpoeder
100 gram cherry tomaten
8 takjes koriander
1 limoen
2 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Snijd de cherry tomaten doormidden, 1 rode ui in kleine blokjes en hak de koriander fijn. Pers de knoflook en bewaar de helft voor de salsa en de andere helft voor het linzenmengsel.
  2. Mix de cherry tomaten, knoflook, ui, koriander en limoen door elkaar. Laat dit 30 minuten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. 
  3. Snijd de tweede rode ui in kleine blokjes.
  4. Snijd vervolgens de aubergine in kleine blokjes van ongeveer 0,5 cm. 
  5. Zet een koekenpan met olijfolie op het vuur. Fruit hierin de helft van de ui en de andere helft van de knoflook een paar minuutjes. Voeg vervolgens de aubergine toe en bak dit 5 minuten mee.
  6. Laat de linzen uitlekken en doe dit erbij in de pan, samen met de tomatenblokjes.
  7. Voeg het paprika- en komijnpoeder toe en laat het geheel pruttelen tot de aubergine goed gaar is. 
  8. Snijd ondertussen de avocado’s in plakjes. 
  9. Vul de taco’s met het tomaten-linzen mengsel, strooi hier een beetje kaas op en beleg het vervolgens met de avocado plakjes en de salsa!

Staan deze taco’s vanavond bij jou op het menu? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
NWZV: taco's met linzen, avocado en salsa
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!