Print Friendly, PDF & Email

Het is alweer dag 6 van de Nationale Week Zonder Vlees. Het is tijd voor een klassieker: (vega) kipkerrie salade voor op brood! Mocht je dit weekend een feestje geven, zet de vega kipkerrie salade dan op tafel met wat toastjes. Succes gegarandeerd!

Ingrediënten
voor 4 personen
200 gram vegetarische kipstukjes
4 el mayonaise
4 tl kerriepoeder
verse bieslook
1 el olijfolie
2 el yoghurt naar keuze
4 broodjes naar keuze

Bereidingswijze 

  1. Zet een koekenpan op het vuur met olijfolie en bak hier de vegetarische kipstukjes in tot ze goudbruin zijn. 
  2. Haal de vegetarische kipstukjes uit de pan en snijd ze in kleine blokjes of trek ze uit elkaar met een vork.  
  3. Meng de mayonaise, yoghurt, kerrie en bieslook door elkaar.
  4. Voeg de kipstukjes toe en breng dit eventueel nog op smaak door meer kerrie of peper en zout toe te voegen. 
  5. Serveer de salade lekker op een broodje!

Heb jij deze vega kipkerrie salade gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
NWZV: vega kipkerrie salade voor op brood
Published On
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!