Print Friendly, PDF & Email

Het is bijna zover, de Nationale Week Zonder Vlees gaat op 8 maart van start! Ga jij met ons de uitdaging aan om een weekje geen vlees te eten? Of misschien eet je al vegetarisch, en kan je vrienden en familie uitdagen om de vegetarische keuken te ontdekken. Dat gaat zeker lukken met deze overheerlijke vegetarische recepten, die wij speciaal hebben bedacht voor deze bijzondere week! Vandaag delen wij een fris recept voor veggie nori rollen met romige pindadip!

Ingrediënten
4 personen
6 nori vellen
2 avocado’s
12 blaadjes Romaine sla
250 g wortels
1 komkommer
2 zoete aardappels

Voor de pindadip
4 flinke el 100% pindakaas
3 el kokosmelk
2 el sojasaus
1 el sesamolie
½ limoen
1 tl chili flakes

Bereidingswijze
1. Snijd de avocado, wortel, komkommer en zoete aardappel in langwerpige dunne reepjes. Breng wat water aan de kook in een pan en kook hierin ongeveer 3 minuten de zoete aardappel reepjes.
2. Leg de nori vellen op een bamboe matje en bedek ieder vel met 2 blaadjes Romaine sla. Leg hier vervolgens de avocado, wortel, komkommer en zoete aardappel reepjes op.
3. Rol nu de nori vellen voorzichtig op als wraps en leg ze alvast op borden.
4. Pak een kom en voeg hierin de ingrediënten voor de pindadip bij elkaar. Als de pindakaas te hard is, kan je deze licht opwarmen in een steelpannetje of magnetron. Roer alles goed door elkaar en serveer de dip bij de veggie nori rollen!

Heb jij deze veggie nori rollen gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Veggie nori rollen met romige pindadip
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!