Overnight oats: Courgette met sinaasappel en cacao
Miriam Groot

Overnight oats: Courgette met sinaasappel en cacao

maandag 29 januari 2018
Het is tijd voor vullende ontbijtjes! Heb je moeite om aan die 250 gram groenten per dag te komen? Niet met deze overnight oats! De geraspte courgette in dit recept werkt onwijs verfrissend en verandert niets aan de smaak. Het enige wat deze groente doet, is ervoor zorgen dat je genoeg kalium, magnesium, vitamine B1 en vitamine B9 binnenkrijgt. Ideaal!

Wat heb je nodig?

Voor de bowl

  • 45 gram of 1/2 cup havermout

  • 120 milliliter of 1/2 cup Alpro Amandeldrink Dark Choco

  • 1/2 courgette, geraspt

  • 1 eetlepel cacao

  • 2 theelepels chia zaad

  • 1 theelepel lijnzaad

  • 1 snufje vanillepoeder of een paar druppels pure vanille extract

  • Sap van een halve sinaasappel

  • Optioneel: 1 eetlepel agave siroop of een andere zoetstof


Voor de topping

  • Sinaasappel

  • Raw cacao nibs

  • Kokosschaafsel


Hoe maak je de bowl?

Overnight oats kun je het beste, zoals de naam al zegt, een nachtje laten weken. Mix alle ingrediënten de avond van te voren in een kom en plaats deze in de koelkast. De volgende ochtend is deze bowl al helemaal klaar, maar wat sinaasappel, raw cacao nibs en kokosschaafsel maken het helemaal af!

Meer van dit soort ontbijt bowls? Check Mirjam’s Instagram: @plantbasedbrekkie 

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.