Het is tijd voor vullende ontbijtjes! Deze breakfast bowl met koffie en banaan is een perfect ontbijtje als je een korte nacht hebt gehad! Dankzij de koffie bevat de overnight oats genoeg energie om je dag mee te starten. Daarbij zorgen de chia zaad, lijnzaad en eventueel wat notenpasta voor eiwitten en gezonde vetten.
Wat heb je nodig?
Voor de bowl
- 45 gram of 1/2 cup havermout
- 60 milliliter of 1/4 cup amandelmelk
- 60 milliliter of 1/4 cup verse koffie
- 1 theelepel chia zaad
- 1 theelepel lijnzaad
- 1 snufje kaneel
- 1 snufje vanillepoeder of een paar druppels pure vanille extract
- 1 halve geprakte banaan
- Optioneel: 1 eetlepel agave siroop of een andere zoetstof
Voor de topping
- Banaan
- Blauwe bessen
- Notenpasta
Hoe maak je de bowl?
Overnight oats kun je het beste, zoals de naam al zegt, een nachtje laten weken. Mix alle ingrediënten de avond van te voren in een kom. Proef van te voren een beetje of hij zoet genoeg is, want de koffie kan het soms een beetje bitter maken. Plaats de overnight oats in de koelkast. Voeg de volgende ochtend nog wat plakjes banaan, blauwe bessen en notenpasta toe en je hebt een heerlijk ontbijtje!
Meer van dit soort ontbijt bowls? Check Mirjam’s Instagram: @plantbasedbrekkie
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!






Reactie verzenden