Print Friendly, PDF & Email

Het is tijd voor vullende ontbijtjes! Heb je ooit havermout met mango gecombineerd? Zo ja, dan weet je hoe goed deze combinatie werkt. Zo niet, dan zou ik het zeker gaan proberen! De zoete mango en de ietwat zure passievrucht vullen elkaar perfect aan in dit overnight oats recept. Mocht de mango niet zoet genoeg zijn, dan kun je nog wat agave siroop of een andere zoetstof naar smaak toevoegen.

Wat heb je nodig?

Voor de bowl

  • 45 gram of 1/2 cup havermout
  • 120 milliliter of 1/2 cup kokosmelk
  • 1 scheutje kokosyoghurt
  • 1 theelepel chia zaad
  • 1 theelepel lijnzaad
  • 1 snufje kaneel
  • 1 snufje vanillepoeder of een paar druppels pure vanille extract
  • 1 handje mango stukjes
  • 1 passievrucht
  • Optioneel: 1 eetlepel agave siroop of een andere zoetstof

Voor de topping

  • Mango
  • Kokossnippers
  • Granaatappelpitjes

Hoe maak je de bowl?

Overnight oats kun je het beste, zoals de naam al zegt, een nachtje laten weken. Mix alle ingrediënten de avond van te voren in een kom en plaats deze in de koelkast. De volgende ochtend is-ie klaar om op te eten, maar wat extra mango, kokossnippers en granaatappelpitjes doen het geweldig als toppings!

Meer van dit soort ontbijt bowls? Check Mirjam’s Instagram: @plantbasedbrekkie

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Overnight oats: Mango met passievrucht
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!