Paddenstoelen-hazelnoot “loaf”
3.2 (63.33%) 6 vote[s]

Dit is absoluut mijn nieuwe favoriet! Een geweldige “loaf” – brood, taart of hoe je het wil noemen – gevuld met paddenstoelen, hazelnoten, bruine rijst en prei. Absoluut comfort food! Maak een groot bakblik vol en eet het de rest van de week voor lunch of als snack tussendoor. Succes gegarandeerd!

Wat heb je nodig?
200 gram paddenstoelen (of alleen champignons)
200 gram hazelnoten
200 gram prei
½ kop bruine rijst, gekookt
2 tenen knoflook
1 theelepel tijm
1 theelepel rozemarijn
4 eieren
½ kop amandelmelk
zout en peper

Hoe maak je deze geweldige “loaf”?
Kook de bruine rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de knoflook, de paddenstoelen en de prei fijn en hak de hazelnoten. Verhit olijfolie in een koekenpan en laat de knoflook fruiten. Voeg de paddenstoelen, de hazelnoten, de prei, de tijm en de rozemarijn toe en roerbak gedurende 10 minuten. Meng dan de eieren met de sojamelk en voeg de rijst en de groenten toe. Breng op smaak met zout en peper. Doe het geheel in een ingevette brood/cake/taartvorm en bak het ‘brood’ in een 45 minuten goudbruin. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Green Kitchen Stories, waanzinnig mooi kookblog.

Summary
recipe image
Recipe Name
Paddenstoelen-hazelnoot “loaf”
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!