Print Friendly, PDF & Email

Je kunt deze stamppot natuurlijk eten zoals-ie is, maar hoe veel leuker wordt het als je er paprika’s mee gaat vullen? De zure zuurkool en zoete paprika gaan perfect samen in dit koolhydraatarme gerecht. Met een snufje edelgistvlokken en wat verse tijm maak je de gevulde paprika’s helemaal af!

Wat heb je nodig?
voor 4 personen
4 rode paprika’s
1 knolselderij
1 groentebouillonblokje
4 middelgrote winterpenen
500 gram wijnzuurkool
1 eetlepel jeneverbessen
1 theelepel peperkorrels
olijfolie
grove zoutkorrels
edelgistvlokken
verse tijm
zout en peper naar smaak

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Schil de knolselderij en wortel en snijd in gelijke stukjes. Kook deze met een groentebouillonblokje in 10-15 minuten gaar.
3. Kneus de jeneverbessen en de peperkorrels. Kook ook de zuurkool in eigen vocht met de jeneverbessen en de peperkorrels in 15 minuten zacht.
4. Giet de knolselderij, wortel en zuurkool af en laat dit even uitlekken. Stamp vervolgens de knolselderij en wortel fijn en schep de zuurkool en een snufje zout en peper er doorheen.
5. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Plaats ze in een ovenschaal. Verdeel het zuurkoolmengsel over de paprika’s, strooi over elke halve paprika een klein beetje olie en bestrooi met wat grove zoutkorrels, edelgistvlokken en verse tijm.
6. Bak de paprika’s voor 30 minuten in de oven.

Heb jij deze stamppot gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Paprika gevuld met koolhydraatarme stamppot
Article Name
Paprika gevuld met koolhydraatarme stamppot
Description
Je kunt deze stamppot natuurlijk eten zoals-ie is, maar hoe veel leuker wordt het als je er paprika’s mee gaat vullen? De zure zuurkool en zoete paprika gaan perfect samen in dit koolhydraatarme gerecht en met een snufje edelgistvlokken en wat verse tijm maak je de gevulde paprika’s helemaal af!
Author