Print Friendly, PDF & Email

Hoe maak je cinnamon rolls Pasen proof? Door er wortel in te stoppen! Deze cinnamon rolls zijn niet alleen lekker en luchtig, ze zijn ook heel simpel om te maken. Je bereidt het deeg, strooit er lekkere dingen overheen, rolt ‘m op en bakt het tot echte vegan cinnamon rolls!

De echte cinnamon roll komt uit Zweden, waar ze zelfs de nationale cinnamon roll (ook wel kanelbulle) dag vieren. Een kanelbulle wordt voornamelijk gegeten tijdens fika, een soort theekransje met gebak. In Amerika is een cinnamon roll vooral zoet en machtig, dit komt voornamelijk door het glazuur. In Zweden is het eerder een luchtig broodje. Dit recept zit daar eigenlijk een beetje tussenin: niet extreem zoet, maar de wortel zorgt wel voor wat extra’s. Je kunt ‘m zo zoet maken als je zelf wilt, door er meer of minder suiker en glazuur aan toe te voegen.

Wat heb je nodig?
Voor 10 porties
7 gram gist (1 zakje)
250 milliliter plantaardige melk
100 gram plantaardige margarine
400 gram speltmeel
1 eetlepel kaneel
60 gram kokosbloesemsuiker
snufje zout
1 geraspte wortel

Optioneel
100 gram poedersuiker
20 milliliter plantaardige melk

Hoe maak je de vegan carrot cinnamon roll?
1. Verwarm de plantaardige melk in een steelpan (ik ging voor cashewmelk) met 50 gram plantaardige margarine, maar breng het niet aan de kook. Wanneer de margarine is gesmolten, laat je de melk afkoelen tot het lauwwarm is.
2. Giet het in een beslagkom en meng de gist er doorheen. Voeg er na een kwartier een eetlepel kokosbloesemsuiker en een snufje zout aan toe. Roer goed.
3. Voeg beetje bij beetje het meel toe en kneed tot een deegbal.
4. Smeer je beslagkom in met wat olie, plaats de deegbal erin, dek af met een theedoek en laat het deeg een uur lang rijzen.
5. Rol het deeg uit (bestrooi je aanrecht met wat bloem) tot een rechthoek.
6. Meng de overige kokosbloesemsuiker met de kaneel.
7. Smelt de overige margarine, smeer het over het deeg en bestrooi met het suikermengsel en de geraspte wortel. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.
8. Rol het deeg tot een strakke rol en snij het in 10 stukken.
9.  Vet een ovenschaal of bakblik waar alle cinnamon rolls in passen in en plaats deze (met de cinnamon rolls erop) voor 25 tot 30 minuten in de oven. Laat de cinnamon rolls een paar minuten afkoelen. Serveer warm, eventueel met een glazuur gemaakt van de gemixte poedersuiker en plantaardige melk.

Heb jij dit recept gemaakt? Of eet jij het liefst iets anders met Pasen? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
PASEN: vegan carrot cinnamon rolls
Article Name
PASEN: vegan carrot cinnamon rolls
Description
Hoe maak je cinnamon rolls pasen proof? Door er wortel in te stoppen! Deze cinnamon rolls zijn niet alleen lekker en luchtig, ze zijn ook heel simpel om te maken. Je bereidt het deeg, strooit er lekkere dingen overheen, rolt ‘m op en bakt het tot echte vegan cinnamon rolls!
Author