Print Friendly, PDF & Email

Denk je aan de winter, dan denken wij aan spruiten! Spruiten zijn verkrijgbaar van oktober tot en met maart, maar ze doen ons toch vooral herinneren aan de winters van vroeger. Toen bakte onze moeders ze simpelweg nog in een pan. Maar je kunt zoveel meer met spruiten. Wij maakten onlangs dit recept en staan te popelen om het met jullie te delen, geniet!

Ingrediënten
voor 4 personen
1 courgette, in plakjes
400 g penne 
250 g champignons, in plakjes
25 g pistachenoten, grof gehakt
olijfolie
zout en peper 

 voor de spruitenpesto
1 teentje knoflook
200 g spruiten
40 g pistachenoten
30 g basilicum
5 el extra vierge olijfolie
2 el water
1½ el edelgistvlokken  

Bereidingswijze
1. Snijd het kontje van de spruiten en verwijder de buitenste bladeren.
2. Doe de ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine of blender en mix tot een samenhangend geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper.
3. Kook de penne volgens de instructies op de verpakking.
4. Verhit een grillpan op middelhoge temperatuur. Gebruik een kwastje om de plakjes courgette in te smeren met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Grill de courgetteplakjes 6 minuten totdat er grillstrepen ontstaan, keer halverwege om.
5. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de champignons in 7 minuten gaar.
6. Meng de pesto door de penne en verdeel over de borden. Serveer met de gegrilde courgette en gebakken champignons en garneer met de pistachenoten. Serveer direct.

Heb jij dit gerecht gemaakt? Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie of op Facebook. Of tag ons op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Wij zijn ontzettend benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Penne met spruitenpesto
Published On