Print Friendly, PDF & Email
2.5/5 - (4 stemmen)

Zin in een makkelijke maaltijd, maar toch net anders? Probeer dan deze pasta pesto met penne en walnoot-waterkerspesto! Echt Italiaans door de Parmezaanse kaas en de paddenstoelen geven het gerecht net wat extra smaak. Heel gemakkelijk te maken en snel klaar, ideaal voor een avond waarop je minder tijd hebt om in de keuken te staan.

Wat heb je nodig?
100 gram walnoten
100 gram waterkers
90 gram Parmezaanse kaas
sap van 1 citroen
80 gram olijfolie
3 teentjes knoflook
500 gram champignons
Handje gehakte peterselie
2 pakken verse penne
50 gram boter
Zout & peper

Hoe maak je deze pasta pesto?
Zet een pan met water en zout op voor de pasta. Doe de walnoten in een droge koekenpan en bak ze tot ze gaan geuren. Laat niet aanbranden, dat kan ineens snel gaan. Rasp de Parmezaanse kaas. Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer (eventueel in delen) de volgende ingrediënten: 1 knoflook teen, de walnoten, de olijfolie, de Parmezaanse kaas, het citroensap, de waterkers en een beetje zout en peper, tot een mooie smeuïge pesto. Voeg als nodig nog wat olijfolie toe. Snij de champignons in plakjes. Hak de andere 2 knoflooktenen fijn. Hak ook de peterselie fijn. Kook de pasta gaar in max (!) 2 minuten vanaf kookpunt. Giet af, roer een beetje olie erdoor en zet weg. Smelt de boter met een beetje olie in een koekenpan en voeg de champignons toe. Roerbak even op hoog vuur en voeg dan de knoflook toe. Bak tot de champignons een beetje bruin zijn en breng op smaak met peper en zout. Let op: champignons bakken beter bruin als je ze de ruimte geeft in de pan, dus doe dit eventueel in 2 delen. Voeg de peterselie op het laatst toe aan de paddenstoelen. Voeg dan de uitgelekte pasta toe en bak die nog even mee. Serveer direct met een flinke klodder pesto per persoon. Of roer de pesto er in de pan vast doorheen.

Tip: Als je geen waterkers kan vinden kan dit ook met radijsloof of rucola gemaakt worden.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Wij zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Penne met walnoot-waterkerspesto, paddenstoelen en Parmezaanse kaas
Published On
Average Rating
1.51star1stargraygraygray Based on 2 Review(s)