Print Friendly, PDF & Email

Met de feestdagen in het vooruitzicht hoop ik jullie te inspireren met een mooi vijf-gangen-pompoenmenu (afgestemd op ongeveer 8 personen)! Dit is het ideale voorgerecht: fris, warm en een feestje op je bord. Bovendien goed voor te bereiden!

Wat heb je nodig?
Voor de pompen:
1 grote flespompoen
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels honing
zout en peper

Voor de appelsalsa:
3 groene appels
1 blik maïskorrels
3 lenteuien
1 jalapeno peper
2 citroenen, sap
2 theelepels honing
handvol koriander

Hoe maak je deze pompoen met appelsalsa?
Begin met het maken van de appelsalsa. Schil de groene appels, verwijder hun klokhuis en snij in kleine blokjes. Snij de lenteuien, de peper en de koriander fijn. Doe alles in een kom samen met de maïskorrels, het citroensap en de honing. Als je bang bent dat het zuur wordt voeg dan eerst een deel van het citroensap toe en later naar smaak de rest. Laat de appelsalsa minstens een half uur in de koelkast staan zodat de smaken zich mengen.
Rooster een half uur voordat je je voorgerecht wil serveren de pompoen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdoe de flespompoen van haar zaden en draadjes en snij in plakken van ongeveer 1 centimeter. Leg deze op de bakplaat, besprenkel met de olijfolie en de honing en voeg zout en peper toe naar smaak. Laat roosteren gedurende ongeveer 20 minuten, tot ze goudbruin en zacht zijn. Leg de geroosterde pompoen op de borden met daarbij een schepje van de appelsalsa. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog!

Ga jij met kerst voor dit unieke hippe vegetarische pompoenmenu? Of kies je een van de gerechten? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Pompoenmenu: geroosterde pompoen met appelsalsa
Published On