Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Met de feestdagen in het vooruitzicht hoop ik jullie te inspireren met een mooi vijf-gangen-pompoenmenu (afgestemd op ongeveer 8 personen)! Een teken van ultieme luxe: het pre-dessert. Een zoete traktatie om je gasten voor te bereiden op het echte dessert. In dit geval: rauwe pompoenbonbons. Warm, zoet en met smaakvol.

Wat heb je nodig?
1 kop vol dadels
1 kop havermoutvlokken
1 kop kokosschaafsel
1 kop pompoenpitten
½ kop pompoenpuree (gewoon gepureerde, gekookte pompoen)
1 eetlepel lijnzaad
2 eetlepels honing
2 theelepels kaneel
snufje zout

Hoe maak je deze pompoenscones?
Haal de pitten uit de dadels en doe ze samen met de havermoutvlokken, het kokosschaafsel, de pompoenpitten, de pompoenpuree, het lijnzaad, de honing, de kaneel en het snufje zout in een keukenmachine. Laat het geheel mixen tot er een deeg ontstaat. Rol kleine balletjes van het deeg ter grote van een bonbon en leg deze op een schaal. Zet minstens een uur in de koelkast alvorens te serveren. Dan heb je smulbonbons (en een heerlijke snack voor de volgende dag)!

Bron: Gimme Some Oven, funny female kookblog

Ga jij met kerst voor dit unieke hippe vegetarische pompoenmenu? Of kies je een van de gerechten? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Pompoenmenu: pompoenbonbons
Published On