Met de feestdagen in het vooruitzicht hoop ik jullie te inspireren met een mooi vijf-gangen-pompoenmenu (afgestemd op ongeveer 8 personen)! Ieder diner begint met een broodje, dus in dit geval een pompoenscone. Super lekker, origineel en een goed begin van je diner.
Wat heb je nodig?
250 gram pompoen
takje rozemarijn
1 eetlepel olijfolie
250 gram bloem
20 gram suiker
1 theelepel bakpoeder
100 gram boter
50 gram parmezaanse kaas, geraspt
250 mililiter karnemelk, plus een kopje voor de garnering
zout en peper
Hoe maak je deze pompoenscones?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdoe de pompoen van haar zaden en snij in blokjes. Meng de pompoen met de olijfolie, de rozemarijn en wat zout en peper. Rooster in de oven gedurende 15 minuten tot de pompoen zacht is. Verhoog daarna de temperatuur naar 200 graden. Meng dan in een keukenmachine de bloem met de suiker, de geraspte parmezaanse kaas en het bakpoeder. Snij ondertussen de boter in blokjes en voeg toe zodat er een soort van krummeldeeg ontstaat. Voeg dan de stukjes pompoen toe samen met de geraspte parmezaanse kaas en tot slot de karnemelk. Laat de keukenmachine draaien tot er een deeg ontstaat. Verdeel het deeg over ingevette muffinvormpjes of van die cupcakepapiertjes, besprenkel met wat extra karnemelk en bak in 15 minuten gaar. Je pompoenscone is klaar om te serveren!
Bron: PS Parool
Ga jij met kerst voor dit unieke hippe vegetarische pompoenmenu? Of kies je een van de gerechten? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!






Het duurde even, maar ik heb de scones gemaakt;
amandelmeel ipv bloem
honing ipv suiker en
yogurt, omdat in Frankrijk geen karnemelk te vinden is.
Ze zijn verrukkelijk, alleen oppassen voor zwart worden.
Want; Amandelmeel brandt sneller aan – afdekken dus en geen siliconenvorm gebruiken.
Nu nog een hartige variant.
Met groet
Wat leuk om te horen Tida, dankjewel!!
Lijkt me heerlijk, maar ik eet geen bloem (koolhydraten). Ik ga het proberen met kikkererwten meel en laat het resultaat weten
Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat! Kokosmeel of amandelmeel anders? Lijkt me ook lekker omdat deze scone ligt zoet is… Hoor graag!