Pompoenmenu: Pompoentaartje met kokosroom
Isabel Boerdam

Pompoenmenu: Pompoentaartje met kokosroom

zaterdag 20 december 2014
Met de feestdagen in het vooruitzicht hoop ik jullie te inspireren met een mooi vijf-gangen-pompoenmenu (afgestemd op ongeveer 8 personen)! Deze pompoentaartjes zorgen voor een heerlijk winters en verrassend dessert. Bovendien lekker makkelijk, want je kan ze een dag van te voren maken!

Wat heb je nodig?
Voor het deeg:
200 gram amandelmeel (gemalen witte amandelen)
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
50 gram boter
3 eetlepels ahornsiroop
snufje zout

Voor de vulling:
1 kop rauwe cashewnoten (Let op! Van te voren minstens 5 uur geweekt)
2 koppen pompoenpuree (gewoon gepureerde, gekookte pompoen)
½ kop ahornsiroop (of eventueel honing)
2 theelepels kaneel
2 theelepels vanillezaadjes
1 centimeter gember, geschild en geraspt
snufje zout

Voor de kokosroom:
1 blik organische kokosmelk (Let op! Van te voren 24 uur in de koelkast koelen!)
2 theelepels ahornsiroop
1 theelepel vanillezaadjes

Voor de garnering:
Handje pecannoten, geroosterde

Hoe maak je deze pompoentaartjes?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak eerst het deeg: doe de amandelmeel met het bakpoeder, de kaneel, de boter, de ahornsiroop en het snufje zout in een kom en kneed tot er een egaal deeg ontstaat. Als het deeg te droog is kan je altijd een beetje koud water toevoegen. Druk het deeg in ingevette eenpersoonstaartvormpjes of muffinvormpjes en prik in met een vork om rijzen te voorkomen. Bak voor 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn. Maak ondertussen de vulling: doe de rauwe geweekte cashewnoten samen met de pompoenpuree, de ahornsiroop, de kaneel, de vanillezaadjes, de gemberrasp en het snufje zout in een keukenmachine en mix tot er een egale massa ontstaat. Verdeel het beslag over de gebakken taart vormpjes en laat minstens 8 uur opstijven in de koelkast.
Voor het serveren maak je de kokosroom. Zorg dat het blik kokosmelk goed gekoeld is. Zodra je het opent zal je zien dat de kokos zich van het water gescheiden heeft en dat er bovenop een dikke plak kokos ligt. Haal deze dikke kokosplak voorzichtig uit het blik, zonder het overgebleven wat mee te nemen. Voeg de ahornsiroop en de vanillezaadjes toe en mix met een staafmixer tot er een romige massa ontstaat. Leg op ieder taartje een toef kokosroom en bovenop een geroosterde pecannoot. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Tasty Yummies, stoer seizoenskookblog

Ga jij met kerst voor dit unieke hippe vegetarische pompoenmenu? Of kies je een van de gerechten? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

1 Reacties

ziet er heerlijk uit! Die ga ik onthouden! X

12:22 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.