Weer een absoluut zomers recept! Een hartige taart met seizoensgroenten en quinoabodem. Een fijne, gezonde combinatie van venkel, asperges en doperwten in een mengsel van tofu en tahini. Comford food met heerlijke aardse smaken!
Wat heb je nodig?
Voor de taartbodem:
250 quinoa
2 eetlepels lijnzaad
6 eetlepels water
1,5 eetlepel kokosolie, gesmolten
zout en peper
Voor de vulling:
1 bol venkel
3 wortels
10 groene asperges / 1 doosje kleine groene asperges
1 doosje verse doperwten
½ ui
2 tenen knoflook
1 eetlepel kokosolie
handvol verse basilicumblaadjes
1 pakje tofu
2 eetlepels tahini
1 eetlepel citroensap
1 theelepel zout
1 theelepel mosterd
½ theelepel kurkuma
Hoe maak je deze zomerse quiche met quinoabodem?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het lijnzaad met het water en laat staan om te zwellen, dit is een vervanger voor ei! Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. Meng de quinoa met het lijnzaad/water mengsel en de kokosolie en voeg zout en peper toe naar smaak. Duw het mengsel in een ingevette quiche vorm en bak in 15 minuten goudbruin.
Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden. Verhit kokosolie in een koekenpan. Snij de venkel, de wortels, de ui en de knoflook fijn en roerbak gedurende enkele minuten. Snij de asperges in kleine stukjes en voeg samen met de doperwten toe, roerbak nog 2 minuten. Doe de tofu met de tahini, het citroensap, het zout, de mosterd en de kurkuma in een keukenmachine en mix tot een egale massa. Breng op smaak met extra citroensap, mosterd, zout en peper. Meng deze saus samen met de basilicumblaadjes door de groenten. Verdeel alles over de taartvorm en bak in 30-40 minuten gaar en goudbruin. Laat 20 minuten afkoelen alvorens te serveren.
Bron: Coconut and Berries
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!





Reactie verzenden