Print Friendly, PDF & Email

Quiche is altijd een feestelijk gerecht! Je kan er natuurlijk van alles instoppen, maar deze combinatie van pompoen en champignon is wel heel goed. De romige smaak van de crème fraiche en kaas samen met de brunch die het bladerdeeg en de pompoenpitten geven, is deze quiche een echt feestje. Onze favoriete kookexpert Eke van Koken met Kennis deelde met ons dit recept!

Ingrediënten
9 plakjes bladerdeeg of 1 makkelijk bladerdeeg recept
1/2 hokkaido pompoen
100 ml crème fraîche
3 eieren
1 bakje kastanjechampignons
150 g kaasrestjes
50 g pompoenpitten
5 g tijmtakjes

Extra nodig
snijplank
mes
kom
garde
bakplaat bekleed met bakpapier

Bekijk de video van Eke op Koken met Kennis om te zien hoe hij de quiche maakt.

Bereidingswijze
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200° C.
Stap 2: Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er een vierkant van 3 x 3 plakjes bladerdeeg op. Of gebruik één recept makkelijk bladerdeeg. Laat de randen 1 cm overlappen en druk ze goed op elkaar. Klap de zijkanten van het deeg om naar binnen en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak het bladerdeeg 5 min. in de oven.
Stap 3: Verwijder de zaden uit de pompoen en snijd in dunne parten. Verdeel ze over de deegbodem. Roer de crème fraîche los en klop de eieren erdoor met een garde. Breng op smaak met peper en zout en giet over de taartbodem.
Stap 4: Snijd de champignons in parten en verdeel over de taart. Rasp de kaas en verspreid samen met de pompoenpitten over de taart. Pluk de blaadjes van de tijm en strooi ze erover.
Stap 5: Bak de taart 25 min. in de oven tot het deeg bruin is en het eiermengsel is gestold. Snijd in stukken en garneer eventueel met een takje tijm.

Heb jij dit gerecht gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

 

Summary
Quiche met pompoen en kastanjechampignons
Article Name
Quiche met pompoen en kastanjechampignons
Description
Quiche is altijd een feestelijk gerecht! Je kan er natuurlijk van alles instoppen, maar deze combinatie is wel heel goed. De pompoen en champignons combineren goed. De romige smaak van de crème fraiche en kaas samen met de brunch die het bladerdeeg en de pompoenpitten geven, is deze quiche een echt feestje.
Author