Dit recept brengt een feest aan kleur op je bord dankzij de mooie felgekleurde bietjes en de vele groene kruiden. Dankzij de combinatie van de quinoa met het zuurdesembrood en de amandelen is het een zeer stevige en vullende salade. Een goede maaltijd na een dag lang werken, laat je opvrolijken en smullen maar!
Wat heb je nodig?
Voor de quinoa-salade:
250 gram quinoa
2 rauwe rode bietjes
2 rauwe gele bietjes (of gele wortel, anders gewoon rode bietjes)
klein bosje platte peterselie
klein bosje munt
klein bosje dille
Voor de dressing:
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel wittewijnazijn
2 limoenen, uitgeperst
Voor de garnituur:
3 zuurdesemboterhammen
2 eetlepels olijfolie
Handje blanke amandelen
Extra:
Een handje gekruimelde feta is een smaakvolle toevoeging
Hoe maak je deze kleurrijke quinoa?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. Snij ondertussen het zuurdesembrood in blokjes en meng met de 2 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak. Leg de broodjes op een met bakpapier belegde bakplaat en rooster in 8 minuten goudbruin. Leg na 5 minuten roosteren de blanke amandelen erbij tot het brood knapperig is en de amandelen een kleurtje hebben. Schil de bietjes (of de wortel) en snij in blokjes. Pluk en versnipper de platte peterselie, de munt en de dille en doe samen met de bietjes in een slakom. Maak nu de dressing: meng de eetlepels olijfolie met de wittewijnazijn en het sap van de citroen en zorg dat er een egale dressing ontstaat. Doe de afgekoelde quinoa bij de bietjes en de kruiden in de slakom en meng met de dressing. Schep de quinoa-salade op een grote platte schaal of op de borden en bestrooi met de zuurdesem-croutons en de blanke amandelen. Je bent klaar om te serveren!
Wat heb je nodig?
Voor de quinoa-salade:
250 gram quinoa
2 rauwe rode bietjes
2 rauwe gele bietjes (of gele wortel, anders gewoon rode bietjes)
klein bosje platte peterselie
klein bosje munt
klein bosje dille
Voor de dressing:
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel wittewijnazijn
2 limoenen, uitgeperst
Voor de garnituur:
3 zuurdesemboterhammen
2 eetlepels olijfolie
Handje blanke amandelen
Extra:
Een handje gekruimelde feta is een smaakvolle toevoeging
Hoe maak je deze kleurrijke quinoa?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. Snij ondertussen het zuurdesembrood in blokjes en meng met de 2 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak. Leg de broodjes op een met bakpapier belegde bakplaat en rooster in 8 minuten goudbruin. Leg na 5 minuten roosteren de blanke amandelen erbij tot het brood knapperig is en de amandelen een kleurtje hebben. Schil de bietjes (of de wortel) en snij in blokjes. Pluk en versnipper de platte peterselie, de munt en de dille en doe samen met de bietjes in een slakom. Maak nu de dressing: meng de eetlepels olijfolie met de wittewijnazijn en het sap van de citroen en zorg dat er een egale dressing ontstaat. Doe de afgekoelde quinoa bij de bietjes en de kruiden in de slakom en meng met de dressing. Schep de quinoa-salade op een grote platte schaal of op de borden en bestrooi met de zuurdesem-croutons en de blanke amandelen. Je bent klaar om te serveren!
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.