Print Friendly, PDF & Email

Rabarber is een unieke groente die zowel samengaat met zoet als hartig en gegeten kan worden voor zowel ontbijt als diner. Deze romige muesli is een van de vele voorbeelden hoeveel je met rabarber kan. Het recept raadt aan om de havervlokken overnight te laten weken, afhankelijk van hoe je het lekker vindt is dit echter niet noodzakelijk. Een geweldig ontbijtje of healthy lunch!

Wat heb je nodig?
Voor de muesli:
2 stengels rabarber
4 grote theelepels honing
120 milliliter sinaasappelsap
120 gram grove havervlokken
1 theelepel kaneel
250 milliliter Griekse yoghurt
25 gram amandelen/pistachenootjes, geroosterd
2 eetlepel rozenwater (optioneel)

Voor de garnering:
1/3 van de rabarber met wat kookvocht (zie recept)
25 gram amandelen/pistachenootjes, geroosterd
extra Griekse yoghurt
extra honing

Hoe maak je deze rabarbermuesli?
Snij de rabarber in blokjes en doe in een steelpan samen met de honing en het sinaasappelsap. Laat gedurende 10 minuten zachtjes garen op laag vuur tot de rabarber zacht is. Laat het geheel afkoelen, voeg het rozenwater toe en haal 1/3 van de rabarber met wat vocht uit de pan voor later. Mix het overige sap en de rabarber met de havervlokken, de kaneel, de yoghurt en de nootjes en laat overnight weken (of zo lang als jij het lekker vindt). Maak de muesli na het weken af met extra yoghurt, honing, de overgebleven rabarber met het kookvocht en de rest van de nootjes. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Smashing Plates door Maria Elia

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Rabarbermuesli met sinaasappel, honing en Griekse yoghurt
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!