Print Friendly, PDF & Email

Een unieke soep met een Vietnamees tintje. Een combinatie die ik zelf nooit bedacht zou hebben tot ik op dit recept stuitte en het niet kon laten om het uit te proberen. Het resultaat? Een heerlijke zomerse soep, licht pittig, die menigeen zal verrassen! Heerlijk als lunch in de zomer, als bijzonder voorgerecht of met een stevig stuk brood zelfs als lichte avondmaaltijd.

Wat heb je nodig?
Voor de soep:
4 tomaten
4 stengels rabarber
½ ananas
1,5 liter groentebouillon
1 teen knoflook, fijngeperst
2 eetlepels sojasaus of tamari
1,5 theelepel suiker
olijfolie, zout en peper

Voor de garnering:
handje lenteui, in ringetjes
handje versnipperde koriander
handje geroosterde pijnboompitten

Hoe maak je deze unieke soep?
Snij de tomaat, de rabarber en de ananas in blokjes. Verhit olijfolie in een grote pan en laat de knoflook kort fruiten. Voeg 0,5 theelepel suiker toe en ruim peper en zout. Voeg een beetje van de groentebouillon toe zodat de tomaten onder water staan en breng aan de kook. Voeg zodra de tomaten zacht geworden zijn de rabarber en de ananas toe samen met de sojasaus, de rest van groentebouillon, de suiker en weer ruim peper en zout. Laat nog 15 minuten zachtjes koken. Garneer met de lenteui, de koriander en de pijnboompitten en serveer direct.

Bron: The Vietnamese Market Cookbook door Van Tran en Anh Vu

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Rabarbersoep met tomaat en ananas
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!