Print Friendly, PDF & Email

Deze rabarbertaartjes zijn zo feestelijk! De combinatie van de zoete rabarber Van Eigen Bodem, bieten en rode ui combineren perfect met de aardse smaak van de walnootbodem en walnootpesto. Het is een heerlijke snack waar je sowieso mee scoort als je ze op tafel zet!

Ingrediënten
voor 6 porties
voor de bodem
100 g walnoten
70 g havervlokken
50 g plantaardige margarine, in blokjes
¼ theelepel zout

voor de vulling
2 kleine bieten, ongekookt
2 rode uien
300 g rabarber
150 ml water
2 el bruine suiker
2 el verse tijm
olijfolie

voor de walnootpesto
2 teentjes knoflook
100 g walnoten
3 el olijfolie
2 el edelgistvlokken

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
2. Voeg de walnoten en havervlokken toe aan een keukenmachine en maal fijn. Voeg het zout en beetje bij beetje de boter toe tot er een kruimelig deeg ontstaat.
3. Vet zes kleine taartvormpjes in en druk het deeg goed in de vormpjes. Plaats deze in de koelkast.
4. Snijd de rode uien in ringen. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de uien hier kort in. Voeg de suiker en het water toe en breng het geheel aan de kook. Laat de uien pruttelen tot al het water is verdampt.
5. Schil en rasp ondertussen de bieten en snijd de rabarber in kleine stukjes. Bak dit, samen met de tijm, nog vijf minuten mee met de uien.
6. Voor de walnootpesto voeg je alle ingrediënten toe aan een keukenmachine. Maal fijn en breng op smaak met zout en peper.
7. Smeer een eetlepel walnootpesto over de bodem van elk taartje en schep er wat van het rabarbermengsel overheen. Bestrooi met een klein beetje olijfolie.
8. Bak de taartjes voor een half uur in de oven. Serveer warm.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Instagram, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Rabarbertaartjes met bieten en walnootpesto
Article Name
Rabarbertaartjes met bieten en walnootpesto
Description
De combinatie van de zoete rabarber, bieten en rode ui combineren perfect met de aardse smaak van de walnootbodem en walnootpesto.
Author